Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Зърнопроизводителите излизат на протест.

Те настояват да бъде спрян безконтролният внос на зърно от Украйна.

Oще по темата
Протестът им е и срещу ниската изкупна цена и невъзможността за реализация на родната продукция, която залежава в складовете.

„Българските зърнопроизводители са подложени на засилващ се натиск от интензивния украински внос на зърнени и маслодайни култури в страната, който блокира изцяло търговията на родното производство. Складовете на земеделските производители са пълни със залежала продукция. Пазар за българското зърно няма, а жътвата предстои след два месеца. Новата реколта няма къде да бъде прибрана и няма изгледи ситуацията да се подобри, ако украинският внос на селскостопански стоки в страната продължи“, обясни председателят на националната браншова асоциация Костадин Костадинов, цитиран от БНР.

Видин, Русе, Кардам и Силистра са градовете, където зърнопроизводителите ще изразят недоволството си. Те са избрани, защото имат гранични пунктове, през които се осъществява вносът на украинската продукция.

Едновременно с това по магистралите и главните пътища ще присъства само селскостопанска техника, без да се блокира движението.

Очаква се земеделци от Румъния също да подкрепят протеста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

тя

преди 1 година

Носим на гърба си украинската война ,която те отвориха с наглото си поведение , тези тук ги храним ,но наглостта им няма граници !

60

=

преди 1 година

Горките бедстващи зърнари, от утре ще блокират пътищата със скромните си ролс ройс и майбах. Как може да е внася жито от Украйна, та цял свят да разбере колко са надути цените на нашите олигарси? Спирайте бързо вноса, че така сме назначили брадвата, заради украинците не можем да направим хляба 10 лв

59

Анонимен

преди 1 година

България не можеше да започне индустриализация без създаване на ТКЗС след 9 септември 1944 година. Тези кулаци пречеха на индустриализацията чрез рекет над работническото градско население. С волските си рала и експлоатацията на евтин ратайски труд бяха част от пречките за индустриализация на България.

fallback