fallback

Петър Танев е наполовина българин, наполовина руснак. Войната го заварва в София, за разлика от брат му, който бил в Украйна.

"Лежах и не можах да повярвам. Винаги съм говорил на моите приятели извън Русия, че ЕС трябва да скъса каквито и да е политически отношения със самия режим. Не съм мислил, че това може да стане по този начин", коментира Петър пред Bulgaria ON AIR и допълни, че тази нощ също е изпитал безсъние.

Страх, насилие и пропаганда, която активно побеждава. Така гостът вижда промяната в Русия.

"Бях позитивен. Вярвах, че този народ може да се справи, но въпросът е свързан с исторически реваншизъм. Факторът доминация над другите също го има. Виновен е изцяло режимът. Пропагандата е направила така, че това общество от едно мирно преживяване и възпоменание от миналото, фашизмът побеждава. Има хора, които са против, живял съм там", сподели Петър Танев.

Той разказа и за пътуването си в Украйна, където видял ужасни неща, но и волята на украинците да се бият за свободата си.

По думите му Европа и ЕС са отговорни за това, че режимът се е стабилизирал толкова силно.

"ЕС трябва да се опита да демократизира Русия, да има стратегия. С Руската демократична опозиция ще направим политическо представителство, за да имаме диалог между европейските институции", обяви Танев и коментира излязъл списък в Русия.

"Хакери, които обикновено вадят различни вътрешни данни в руските служби, са извадили списък на хора, които потенциално са в базата за обявяване на иноагенти. И аз съм в този списък. Това означава, че Русия ще ме обяви за враг на народа", посочи гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Анонимен

преди 1 година

Подкрепям голямата част от мнениятатук и се питам:От такива като този младеж, животът има ли смисъл?Продажник в младежки вид!!!

73

Анонимен

преди 1 година

Браво на, всички, които са го разбрали,четоя е доказал се предател!!!Пълна срамота за него!!!Предателят винаги си остава предател

72

Анонимен

преди 1 година

ЕС,ако иска да си Тежи на местото и се развива.Трябва да Скъса Най вече със САЩ!

fallback