Как се охранява границата ни и след поредния тежък случай с човешки жертви - как да решим проблема с мигрантите?

"Това е дългогодишен процес – движенията на маси от изток към запад. Този процес е най-напред цивилизационен. Какво представлява съставът на тези мигранти - това са млади хора между 20 и 30 години, по морските граници на ЕС малко е по-друга картината. В следващия момент всички влизат без документи", заяви генерал Румен Миланов в студиото на "Денят  ON AIR".

Според него в Европа се наблюдава сблъсък на цивилизации. "Би било редно да се организират ресурсите и на ЕС, и на нашата държава, за да можем да направим границата много по-надеждна от гледна точка на преминаване", поиска ген. Миланов.

Бившият шеф на ГДБОП е на мнение, че преди да получим техническа помощ, трябва да имаме разработен проект за охраната на границата с Турция. "Темата няма пари е вечна, ако искаме да свършим работата, това е оправдание и затова е нужно правилно регулиране на ресурсите", подчерта ген. Миланов пред Bulgaria ON AIR.

Той обяви, че е против това границата да се охранява от армията и отбеляза, че тя може да бъде в помощ на полицията, но трябва да е добре подготвена.

Той изрази мнение и за тайника, в който са се намирали мигрантите, заловени край Локорско: "Жестока работа, най-вероятно са ги държали като добитък".

Вижте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase