Стотици българи - малки и големи, поднесоха цветя и сведоха глава пред делото на Апостола на свободата - Васил Левски.

"Опитал се е и е дал живота си, за да ни спаси, за да може да сме тук сега", коментира столичанка.

Още по темата
Според други не са останали много национални герои, заради което е хубаво да почитаме поне тези, които някога са пазили България, предаде Bulgaria ON AIR. Десетки родители предават традициите на децата си и ги учат на родолюбие на днешния ден.

"Трябва да се запазят ценностите на един народ и винаги дори дечицата трябва да идват тук редовно и да почитат този велик българин", категоричен е Борислав.

Президентът Румен Радев откри мултимедийната дигитална експозиция "Изповедта на Апостола" в Националната художествена галерия.

"В пантеона на българската свобода и независимост има много имена, но в народната памет Левски е несравним. Малцина са обичани така силно и безрезервно като Левски, може би защото народът ни имаше нужда от своя Апостол на свободата не само в робските години, ние се нуждаем от него не по-малко и днес, век и половина след неговото обесване", подчерта той.

Ограничения в движението са въведени в центъра на София заради възпоменателната церемония. Улиците около паметника на Левски ще бъдат затворени, трафикът - пренасочван, а част от линиите на градския транспорт - променени.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase