Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Четиридесет процента от бюджета на всяко българско семейство отива за храни, заяви пред БНТ земеделският министър Явор Гечев.

Oще по темата
По думите му секторът с храните не се държи адекватно по отношение на ценообразуването за разлика от другите сектори.

Гечев изтъкна, че правителството е положило усилия за успокояване на производството, включително компенсации за тока и газа, което е довело до спад на цените в другите сектори.

"Цените на производителите в България са горе-долу като в цяла Европа, но нашите производители взимат по-малко субсидии. Емблематичният пример е с млякото. Когато изкупната му цена е 85-90 ст., минава през преработка, слага се в шишетата, минава през пастьоризация, за да отиде до магазина към 1,30 лв., а оттам нататък е необяснимо как се продава на 3,50 лв. Това са тежки аномалии в цените. Имаме и много сигнали за тези аномалии. Нека хората да подават сигнали", заяви той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

до кога

преди 1 година

ще се дреме ,или е по-добре да бъркате в джобовете на хората-тая държава е отврат като вас

81

ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ

преди 1 година

Назначените Служебни юмруци защо не излязат срещу Мутрите нали с това потрошиха държавата Сега какво в мътна вода риби ловят а шараните се давят

80

до работещия беден

преди 1 година

Ами лош период си хванал. От 77-*** до 90-та си работил най-вероятно средно за 60 долара, докато тия с лошия капитализъм за взимали по 600 долара. После от 90-та до 2000-та най-вероятно средно си работил за 40 долара. После от 2000-до 2010г вече са станали средно 200 долара. и от 2010г до сега осреднено може и да връзваш 260. Та каква пенсия очакваш???? средно годишно за 46г си взимал 160 долара и са ти отдържали около 50. пак 560 лв пенсия е добре, защото я плащат тия с високите заплати сега....

fallback