Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Работещите от УМБАЛ "Свети Иван Рилски" заявяват готовност да започнат ежедневни протести, ако д-р Дечо Дечев бъде отстранен от длъжността изпълнителен директор. Протестите може да прераснат в искания на оставки, както на министъра на здравеопазването, така и на цялото правителство, съобщават от лечебното заведение.

Днес, в 8:30 часа, те ще се съберат пред болницата, за да решат какви действия предприемат от тук нататък и с настояване д-р Дечев да оттегли подадената от него оставка.

Без никакво основание, според заетите, напълно неоснователно изпълнителният директор на УМБАЛ „Свети Иван Рилски“ ЕАД д-р Дечо Дечев, е "трябвало" да подаде оставка като такъв.

Oще по темата

Необяснимо е защо това се случва, защото на всички е известно, че това е един от най-успешните мениджъри на държавна университетска болница, осигурил стабилното финансово и икономическо състояние на болницата, условия на труд и условия за пациентите на висота, привлечени висококвалифицирани специалисти, достойни и справедливи трудови възнаграждения, липса на трудови конфликти, твърдят от болницата.

Заетите по-скоро виждат опит за натиск срещу директора и срещу болницата, която е апетитна хапка, за да бъде разграбена и унищожена, както опитаха преди няколко години, и да я докарат до такова състояние, в каквото се намират всички останали държавни и общински болници.

"Така, удобно за някои, ще бъде подарено българското здравеопазване на частния сектор и всички висококвалифицирани специалисти ще се насочат там", заявяват служителите в болницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 1 година

По думите му средната годишна лекарска заплата в Св. Иван Рилски е в диапазона 60 000 - 220 000 лв.Средната месечна заплата на медицинска сестра в болницата е в диапазона 2500 6000 лв. Какво по-различна се прави в УМБАЛ Св. Иван Рилски от УМБАЛ "Александровска", УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ", УНИВЕРСИТЕТСКА СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ ПО ОНКОЛОГИЯ ЕАД, ГР. СОФИЯ?????Д-р Дечо Дечев бъде избиран на ротационен принцип за ДИРЕКТОР на горепосочените болници.

7

До 8

преди 1 година

***, учил съм 10 години да лекувам неблагодарници и лентяи по форумите като теб. Това беше единственият директор, който осигуряваше достойни заплати!

6

Анонимен

преди 1 година

Еее,не се накрадоха!

fallback