Снимка: Helpbook
fallback

Общ преглед
През изминалата седмица в платформата на Helpbook.info получихме десетки сигнали от най-разнообразно естество. Ще ви запознаем с част от тях.

Наш потребител посетил обект на известна верига за хранителни стоки и закупил охладени пилешки бутчета: "когато отворих плика, за да ги готвя, ме лъхна непоносима миризма на развалено месо. Бутчетата категорично са негодни за консумация, като някои от тях миришат изключително силно, други - не толкова. Очевидно старо и негодно месо е смесено с по-прясно такова. Моля за проверка по случая, защото това е недопустимо!

Към Столична община бе адресиран друг сигнал, касаещ поставен контейнер върху тротоар, като по този начин се възпрепятства движението на пешеходците: "Някой недобър човек е разпоредил поставянето на контейнер за събиране на дрехи направо върху тротоара, без да съобрази, че така ще се пречи на пешеходците. От 7 плочки 3 са заети от котейнера, или направо половината тротоар е преграден. Надявам се да се намери друг човек, който да разпореди преместването му на подходящо място."

В Перник служители на ВиК се наложило да извършат ремонт за отстраняване на теч на водопровод пред жилищен блок. "Извадените при ремонта павета бяха извозени с камион на ВиК и до днес не са върнати. След отстраняване на теча, разкопаният участък беше запълнен с чакъл и пясък, и частично подравнен, но паветата не бяха подредени.
Кога трайната, пътна настилка пред блока ще бъде възстановена? От началото на настоящата година два пъти сме изпращали сигнали до ВиК Перник и Община Перник, но досега няма отговор", завършва сигналът.

Писаха ни и от район "Красна поляна“, кв. "Разсадника", където се намират десетки незаконни постройки, които са опасни както за обитателите им, така и за преминаващите. "Повишава се замърсяването на въздуха, тъй като горенето на различни материали е нерегламентирано. Постройките са видимо изковани от подръчни материали. Хигиенните и основните жилищни условия са съмнителни.“

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате, нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е отполза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 1 година

От магазина, когато бях на ветрината, затрупвахме старите бутчета със по свежи, да има вид витрината. При всеки разговор за това че би трябвало първо да продадем по старите ме гледаха на кръв, без никаква логика, старите се умирисваха отдолу, важно да имало вид витринатаТолкоз и не беше фатално но логика не търси.

32

Анонимен

преди 1 година

Радвайте се, че все още в тях няма ин-сек-ти! Новото нормално, че вуня и ин-сек-ти още по зле!

31

Анонимен

преди 1 година

Не гледайте цените в Германия! Тук се пазарува от техни вериги, а тези вериги са в цял свят и спонсорират с печалбите си техния пазар! Но те имат добро снабдяване на изгодни цени и пускат промоции!

fallback