Снимка: Helpbook

Общ преглед
През изминалата седмица в платформата на Helpbook.info получихме десетки сигнали от най-разнообразно естество. Ще ви запознаем с част от тях.

Наш потребител посетил обект на известна верига за хранителни стоки и закупил охладени пилешки бутчета: "когато отворих плика, за да ги готвя, ме лъхна непоносима миризма на развалено месо. Бутчетата категорично са негодни за консумация, като някои от тях миришат изключително силно, други - не толкова. Очевидно старо и негодно месо е смесено с по-прясно такова. Моля за проверка по случая, защото това е недопустимо!

Към Столична община бе адресиран друг сигнал, касаещ поставен контейнер върху тротоар, като по този начин се възпрепятства движението на пешеходците: "Някой недобър човек е разпоредил поставянето на контейнер за събиране на дрехи направо върху тротоара, без да съобрази, че така ще се пречи на пешеходците. От 7 плочки 3 са заети от котейнера, или направо половината тротоар е преграден. Надявам се да се намери друг човек, който да разпореди преместването му на подходящо място."

В Перник служители на ВиК се наложило да извършат ремонт за отстраняване на теч на водопровод пред жилищен блок. "Извадените при ремонта павета бяха извозени с камион на ВиК и до днес не са върнати. След отстраняване на теча, разкопаният участък беше запълнен с чакъл и пясък, и частично подравнен, но паветата не бяха подредени.
Кога трайната, пътна настилка пред блока ще бъде възстановена? От началото на настоящата година два пъти сме изпращали сигнали до ВиК Перник и Община Перник, но досега няма отговор", завършва сигналът.

Писаха ни и от район "Красна поляна“, кв. "Разсадника", където се намират десетки незаконни постройки, които са опасни както за обитателите им, така и за преминаващите. "Повишава се замърсяването на въздуха, тъй като горенето на различни материали е нерегламентирано. Постройките са видимо изковани от подръчни материали. Хигиенните и основните жилищни условия са съмнителни.“

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате, нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е отполза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар