Снимка: БГНЕС

Полицията във Варна издирва три момичета, избягали от кризисен център за настаняване от семеен тип. Те са в неизвестност от 21 януари. Миналата събота на обяд са напуснали центъра, в района на Проектантска организация във Варна и оттогава са обявени за издирване.

Трите момичета - на 15, 16 и на 17 години, са в неизвестност вече седмица. Полицията проверява местата, които обичайно са посещавали, разпитват и хората, с които са се срещали, но до момента няма и следа.

Екип на БНТ срещна с майката на 17-годишната Любомира Георгиева - едно от изчезналите момичета. Тя разказа, че тийнейджърката е била настанена в Центъра миналата година заради системно бягство от дома и съмнение за употреба на наркотици.

Не за първи път 17-годишната Любомира Георгиева изчезва. Бягала е и от вкъщи. Именно заради това, преди година майка й се обръща за помощ към Агенцията за закрила на детето.

"До 10. клас учи, завърши, когато дойде време да стане 11. клас тя отказа да учи. Започнаха проблемите вкъщи, системно бягане, съмнение за употреба на наркотици. Заради това потърсих помощ от "Закрила на детето", защото установих, че не мога да се справя сама", обясни Станислава Георгиева.

Още по темата
Любомира е настанена в кризисен център. Два пъти в седмицата се чува с майка си по телефона.

"Имаме право на разговори всеки вторник и петък. Последния път беше миналия петък. Беше добре, беше весела. Оставаха ѝ два месеца да се прибере вкъщи. Явяваше се на изпити, започна да учи задочно. Оттам нататък следите ѝ се губят от събота на обяд", казва майката.

Майката на Любомира пуска снимки в социалните мрежи с молба всеки да съдейства с информация за момичето.

"Получавам информация, че е била засечена в Провадия, в Бургаско получих обаждане, че днес е била видяна, от Суворово, от Повеляново, от Добрич, но на този етап без резултат. Да я намеря, поне да знам, че е жива!"

Полицията издирва трите момичета.

"Проверяват се адреси, проверяват се местата, където друг път са пребивавали и издирването продължава", каза ст. комисар Атанас Михов – директор на ОД на МВР - Варна.

От полицията призовават, всеки който има информация за момичетата, да се обади на телефон 112 или в най-близкото управление на МВР.

Коментари Напиши коментар

3

Избягали са от срам

преди 1 месец

На 15, 16 и 17 г. са, връстниците им имат вече по 3-4 деца, а техните родители все още не са ги сватосали. Кой знае как им се смеят, че са вече стари моми. И девойките са решили сами да вземат своята съдба в ръцете си. Ще си намерят женихи и ще се обадят на близките си, за да им честитят зетьове!

2

ами

преди 1 месец

по тоя сезон котараците как вият из махлата... сърбежа е голяма работа

1

Анонимен

преди 1 месец

Ами те са големи момичета. Още 1-2 години и стават пълнолетни. Щом ги сърби ще бягат и никой не може да ги спре.