Снимка: БГНЕС

Във Военномедицинска академия беше извършена операция на Християн Пендиков за стабилизиране на долната челюст. Интервенцията е извършена изцяло от екип от специалисти на Отделение "Орална хирургия" на ВМА с ръководител д-р Атанаска Чешмеджиева.

Състоянието на пациента е стабилно, без опасност за живота. Християн Пендиков остава за лечение и наблюдение в болничното заведение, съобщиха от ВМА.

Християн Пендиков, който е секретар на българския клуб "Цар Борис III" в Охрид, бе транспортиран с българския правителствен самолет "Фалкон" за лечение във Военномедицинска академия в София, след като бе пребит от Илия Спасески в РСМ. Побойникът е с определена мярка за неотклонение от 30 дни. Илия Спасески, който нанесе в гръб поредица от жестоки удари на Пендиков, е професионален състезател по жиу жицу. Той е член на клуба по карате в Охрид "Кун-су-то".

Спасески участва в професионални състезания и е носител на множество награди от тях.

От ударите Пендиков получи наранявания в областта на прешлените, ребрата и челюстта. Той също така е с тежки наранявания по главата.

Коментари Напиши коментар

23

Антон

преди 4 месеца

Спрете с човеконенавистните си коментари. Ако вас ви избият зъбите и ви счупят ребрата, който и да ви помогне, ще се зарадвате. Прави чест на България, че се погрижи за този младеж. До кога съседите ще унищожават етническите българи? Това трябва да спре, нищо не оправдава бой и убийство. Тази диващина там при тях трябва да спре, вербална, физическа, идеологическа, всякаква. Ние се държим като европейци с тях.

22

Анонимен

преди 4 месеца

Единствения приближен на Сталин е Хитлер,който е поставил т.е. заменил след пожара в Райхстага където истинския Хитлер изгорял понеже стоял в определената му канцелария заключена и там се развихрил пожара за което обвинили както се знае Вандер Лубе и Георги Димитров и 2-та българи заедно с него,но отдалечени след туй при приемането им в Русия интернирани надалеко.България се записала във войната много по късно като започнала войната в 1939г. след като тоз Хитлер и Сталин се договорили за Полша.

21

Анонимен

преди 4 месеца

Неонацизма е жив в България.Има хора ,които явно проповядват неонацизъм и създават културни центрове с имена на приближени на Хитлер в Македония,понеже тук не могат.Същите изпълняват мърсни поръчки с цел Македония да не влезне в ЕС.Същите са против членстовто на България в НАТО и ЕС.