Снимка: БГНЕС
fallback

Преди ден, на 19 януари, в склада на Министерството на здравеопазването е доставено първото количество от шесткомпонентната ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш, хепатит Б, полиомиелит и хемофилус инфлуенце тип Б, предназначена за задължителни имунизации на новородените от общопрактикуващите лекари.

През следващата седмица предстои доставката на още количества, като с тях общо доставените в страната дози ще са 45 000.

Регионалните здравни инспекции са уведомени своевременно и ваксината вече се разпределя по области. В столицата по-голямата част от общопрактикуващите лекари вече са получили количества.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 1 година

До 61 "защо най-богатите са най-стриктни в поставянето на ваксини на децата си" Може би защото така те лъжат от медиите, и безкритичното ти мозъче вярва? Мъск лично ли ти каза колко е стриктен?

56

Анонимен

преди 1 година

Странно ли защо най-богатите са най-стриктни в поставянето на ваксини на децата си....

55

Нова

преди 1 година

Аз приключох с ваксините за детето си преди 9 години. Набиха в вдна сутрин две инжекции по една в краката. Тройна шарка и някаква друга. И беше рев и после токсичен сън след цяла нощ спане преди това. Да си ги врат в своите деца желаещите. Няма никога да позволя на себе си нито на детето да бодат каквото и да било. Когато Бил Гейтс набоде своите деца и внуци, може да се замисля.

fallback