Снимка: БГНЕС
fallback

С опасност за живота остава 4-годишното дете, което по спешност беше докарано в "Пирогов" от Благоевград.

"В критично положение е в момента детето. Днес ще му направят операция и ще видим. Вуйчо ми се обади по телефона, че детето се е запалило. Аз бях на работа. Моят син ми каза, че са се събрали бутилки, него са запалили запалили са се, другият е паднал върху огъня и се е запалил", разказа бащата на пострадалото дете по bTV.

"Една санитарка в спешното отделение си е измислила. Детето се е изплашило и казало ,че ще му се карам. Тя го е разбрала погрешно и е казала на полицаите, че аз съм го запалил. Кой ще си запали детето", добави бащата.

"Към 15:30 ч. ни звъннаха, че детето се е запалило. Оттам отидохме направо в спешното отделение", каза Славчо Сотиров, братовчед и колега на бащата на запаленото дете.

Мъжът има пет деца – на 11, 9, 7, на 4 години, което е пострадалото и на годинка.

По време на инцидента двама братя са си играли. По думите на бащата те причиняват инцидента, но е пострадало само едното.

"Вътре им готвех. Отвън си играеха двете малки. Аз бях вътре с другите и им правех ядене. Изведнъж чух, че вика детето и излязох.

Отидохме в спешния център. Съседи и роднини дойдоха. Обадихме се на бащата и той дойде в спешния център. Казаха, че ще му направят операция днес“ Това споделя майката на пострадалото дете пред btw.  По думите ѝ е лъжа, че тя е обвинила бащата на детето

Той отрече да е съпричастен към инцидента и потвърди, че е бил на работа.

Според майката до тежкият инцидент се е стигнало при игра с кибрит.  Децата събрали пластмасови шишета и ги запалили, разказаха родителите.

Детето е с много тежки изгаряния.

Първоначално то е закарано в спешното отделение на болницата в Благоевград, но заради критичното му състояние се налaга да бъде извозено до "Пирогов".

Към момента е ясно, че детето най-вероятно е пострадало при битов инцидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 1 година

Запалили пластмаса, пък изгорено с бензин? Колкото и пластмасови шишета да са запалили, едва ли ще има такива поражения. Обикновено бензинът се сипва в резервоар на кола, не се държи нерегламентирано на двора и да се ползва за игра на деца.

15

Анонимен

преди 1 година

До радомир - "ще си платят и за лечението на пострадалото." Хахха ,няма такъв филм .Нищо няма да платят ,както и другите които тичат все в спешното за щяло и нещяло ,защото там не се плаща .Докато "политиците" ни ги ухажват ,защото са платени гласове ,няма да се и опитат дори да ги накарат да си плащат ,вода ,ток ,данъци ,осигуровки .Все ще ги носим на наш гръб и все ще са с претенции че всички са им длъжни.

14

Журналисти, кога?

преди 1 година

Нищо не се разбира, няма 2 свързани изречения. Кой какво и на кого е казал не става ясно ако не си прочел още 5 статии по въпроса!!!

fallback