Снимка: БГНЕС
fallback

Хора с увреждания от цялата страна излизат на национален протест. Недоволството е организирано от пациентски организации и сдружение "Достойнство". Протестът ще се проведе пред сградата на Министерския съвет.

Причината този път са орязаните им човешки и граждански права във връзка с наредбата за медицинска експертиза. Заради т.нар. Параграф 22 болни остават без пенсии и помощи поради бавното преосвидетелстване.

Основното искане на протестиращите е кабинетът да обсъди спешно новите промени в Наредбата за медицинска експертиза, които ще оставят нови редица хора без пенсии по болест.

Едно от исканията на хората е да не остават без доходи и без социални придобивки, докато чакат ТЕЛК- решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Дата на инвалид-ция

преди 1 година

Веднага да се премахне фашисткото и геноцидното условие в Закона за хората с увреждания, за изчисляване на стажа ДО ДАТАТА на инвалидизация. "Датата на инвалидизация" е пречка за получаване на пенсия и виси ВЕЧНО, дори след десет години, и не се признава никакъв стаж след нея. Този медицински фашизъм на властта и геноцидна алинея в Закона пречи на десетки хиляди хора на право на пенсия. Да се включи в исканията към фашистката и геноцидна власт.

10

Анонимен

преди 1 година

Неуспешни аборти

9

Анонимен

преди 1 година

А бразилците, които са почти всички с ТЕЛК, въпреки че са здрави, дали ще протестират

fallback