Снимка: БГНЕС
fallback

От днес, 9 януари, ще започне изплащането на пенсиите за този месец и ще приключи на 20 януари (петък).

Според Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж пощенските станции изплащат пенсиите и добавките към тях в периода от 7-о до 20-о число на месеца, за който се отнасят, но когато тези дати са неработни дни, какъвто е случаят със 7.01.2023 г. (събота), изплащането започва в началото на следващия работен ден – 9 януари. То ще се извършва съобразно изготвен график, който ще бъде обявен във всяка една от пощенските станции, съобщават от НОИ.

Преводите на сумите за януарските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 9 януари 2023 г.

Графикът за всички видове плащания, извършвани от Националния осигурителен институт към осигурените лица и пенсионерите, се актуализира всеки месец и е достъпен през интернет страницата на института, рубрика „Календар на плащанията“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 1 година

Пенсиите си се изплащат по график в пощите - в работните дни между 7 и 20-ти - нищо ново. В повечето банки пенсиите са налични на 7-ми по сметките и парите може да се използват. Осчетоводяването става на първия работен ден от 7-ми включително, в случая на 9-ти понеделник. Така е и с всички плащания извършвани в неработни дни. Няма драми в това.

7

Фин

преди 1 година

До до 5 те просто нямат избор бе тъпчо...май сте загубили връзката с релноста ...пълно е с магазини без терминали - то няма банки, банкомати и т.н в почти всички села, а и в малките градчета.

6

до 5

преди 1 година

Магазините имат ПОС-терминал дори на вилата ми на 40км от София. Иначе нека твоите родители си се редят като овце да плащат сметки, вместо да го направят онлайн- няма проблеми. Въпрос на избор.

fallback