Снимка: БГНЕС
fallback

Екипаж на вертолет "Кугар" от състава на 24-а авиационна база в Крумово беше задействан днес със задача да се включи в операцията по извличане на телата на двама туристи, намерени в район, западно от връх Вихрен в Пирин планина, съобщиха от Министерство на отбраната.

Планинските спасители днес откриха тялото на 69-годишния Пламен Христов, който изчезна преди седмица в Пирин. До него бе намерено и второ тяло.

"Сложността на задачата изисква зависване на вертолета в планинската местност."

Вертолетът излетя около 13.00 ч. от авиобазата. След облитане на района на инцидента и направения оглед на обстановката, екипажът установява, че поради голямата надморска височина и силния гръбен вятър в единственото възможно безопасно направление за работа, съществува голям риск за хората и за вертолета. В 13.55 ч. е взето решение за прекратяване на задачата.", заявиха от Министерство на отбраната.

Според "24 часа" полицията вече е идентифицирала и втория труп. То е на чужденец -сърбин, който е посрещнал нова година в семеен хотел и на 1 януари е тръгнал на поход.

В момента към мястото под Вихрен, от западната страна, към Влахина долина, вървят нова група спасители с втора количка, за да може да се пренесе с нея второто тяло. Очакванията са акцията да приключи през нощта.

По-рано стана ясно, че двете тела са били близо едно до друго.

Двамата загинали мъже са открити в улеите на Влахина долина под връх Вихрен, каза за БТА дежурният спасител в базата в Банско. След двудневно прекъсване на издирвателната акция, тази сутрин тя бе подновена. В нея участват планински спасители от Банско, в района се движи и група спасители от Сандански и Разлог, посочиха от ПСС - Банско.

От 27 декември Пламен Христов се издирваше.

Теренът, в който планинските спасители провеждаха акцията, е труднодостъпен и опасен, поради което в акцията беше включен и дрон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 1 година

В добавка след калашника на Чаушеско и бримката на Хасан, някък злодейството да изгориш Хитлер в одеало а не да го дадеш на Нюрнбелгския съд, та треба да по така. За това много дано украинските генерали не се разберат кой може на место да върти танк, че като осъдят Зелената злокоба да деяни на танкова въртелива верига човеко да си настигне с танко бягащия към Лвов тунеядец Грюненшайзеннаркореспираторен и му бе аъката с танковите вериги дорде почине он дмъртчрез умираънен, та да запазат Зеленски

28

Асан

преди 1 година

Що ги спасяват нали са умрели :)))

27

Анонимен

преди 1 година

Как са се оказали близо един до друг? Версиите могат да бъдат всякакви. Бог да ги прости, а живите да си вземат урок и да не тръгват сами в опасна планина зимно време.

fallback