Снимка: Bulgaria ON AIR

Коледният базар в парка "Възраждане" в София ще радва малки и големи с празнично настроение. Посетителите имат възможност да разгледат и най-атрактивния макет в България, пресъздаващ сцена от Рождество Христово.

"Макетът е направен от необработен дървен материал. Самият той представлява слама и дървени фигури, пресъздаващи Рождество. Те са изработени от майстор на ръчното плетиво. Фокусът ни насочен към България, за да пасва на нашия манталитет - опитахме да преплетем западните традиции със своите културни разбирания и обичаи. Всяка година базарите се развиват все повече и хората ги търсят", каза организаторът на базара Стоян Венев в "България сутрин".

По думите му подобен тип дейност "не продава просто храна и сувенири, а коледно настроение".

"По-малките дечица искат кукли и камиончета, а порасналите - лаптопи и телефони", коментира Станислав Андреев, който влиза в ролята на Дядо Коледа на базара във "Възраждане".

Пред Bulgaria ON AIR Венев посочи, че семействата са най-редовните посетители на коледния базар.

"Имаме дърпана баница, българска скара - свински ушички, кисело зеле и туршийка, а също и греяно вино в менче", поясни организаторът по отношение за вариантите за консумация.

На базара е обособен и детски увеселителен кът, където най-малките посетители могат да се повозят на влакче или да си спечелят коледна награда.

Гледайте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase