Снимка: Bulgaria ON AIR

Коледният базар в парка "Възраждане" в София ще радва малки и големи с празнично настроение. Посетителите имат възможност да разгледат и най-атрактивния макет в България, пресъздаващ сцена от Рождество Христово.

"Макетът е направен от необработен дървен материал. Самият той представлява слама и дървени фигури, пресъздаващи Рождество. Те са изработени от майстор на ръчното плетиво. Фокусът ни насочен към България, за да пасва на нашия манталитет - опитахме да преплетем западните традиции със своите културни разбирания и обичаи. Всяка година базарите се развиват все повече и хората ги търсят", каза организаторът на базара Стоян Венев в "България сутрин".

По думите му подобен тип дейност "не продава просто храна и сувенири, а коледно настроение".

"По-малките дечица искат кукли и камиончета, а порасналите - лаптопи и телефони", коментира Станислав Андреев, който влиза в ролята на Дядо Коледа на базара във "Възраждане".

Пред Bulgaria ON AIR Венев посочи, че семействата са най-редовните посетители на коледния базар.

"Имаме дърпана баница, българска скара - свински ушички, кисело зеле и туршийка, а също и греяно вино в менче", поясни организаторът по отношение за вариантите за консумация.

На базара е обособен и детски увеселителен кът, където най-малките посетители могат да се повозят на влакче или да си спечелят коледна награда.

Гледайте целия разговор във видеото.

 

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 5 месеца

Базара е меко казано - постен. Палатките са разпънати в тревните площи, които от дъжда веднага след откриването му се превърнаха в КАЛНИ. И да искаш да седнеш в бирарийката, няма как да стигнеш до пейките. Обикновенната за тези места скъпотия, която не ти повдига настроението, напротив. Само децата биха се изкефили на люлките.Прословутата Коледна сцена е направо мизерна-като ще правите нещо, направете го както трябва. Друг въпрос, че тя не е типична за нас и е като някакъв натрапен хелуин

3

Анонимен

преди 5 месеца

ало

2

Анонимен

преди 5 месеца

В България няма християни а насилствено похристиянизирани от Византия през 866 г. Държавата и Църквата да кажат на бедните хорица , стига 12 века в лъжи и Дезинформация. В днешно време всеки може сам да се информира за себе си