Снимка: БГНЕС
fallback

Правителството е най-големият платец на минимална работна заплата. В реалния сектор няма толкова много минимални работни заплати, колкото се плащат в бюджета.

Oще по темата
За социалната политика има достатъчно пари, въпросът е как разпределяме това, което произвеждаме и как го харчим. Ще бъдат съкратени капиталовите разходи. Това каза за Нова Нюз президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

"Служебният кабинет може да внесе бюджет, но разбирам защо не го правят. Те трябва да задават посока, каквато е нивото на минималната работна заплата, както и възнагражденията в държавня сектор. Освен това са нужни и ресурси. Миналата година, състезавайки се, направиха чутовни глупотевини депутатите, които приеха предния бюджет", коментира той.

По думите му на териториален принцип пазарът на труда е картелиран при заплащането. "Там се разбират помежду си какви заплати ще се плащат и не допускат никой да мръдне оттам. Идеята политиците да не се упражняват върху бюджета не е толкова лоша, защото това ще доведе до увеличение на дълга", смята Манолов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 1 година

Трябва необлагаем минимум има защото дори 850 пак нищо не остава те колкото и да я вдигат след удръжки се е 200-300 ойро не за друго ми инфлацията отдавна е изяла всякакви увеличения трябва да се вдигне качеството на живота иначе не става губи се смисъл от цялата система

15

Анонимен

преди 1 година

За обикновените хора била много МРЗ 850 лв., а депутатите през 3 месеца си осъвременяват заплатите с големи суми. Честно, нали, тези от чиито осигуровки идват подобни средства да имат само трохи, колкото да живеят на ръба.

14

работещ беден

преди 1 година

До НСИ ""Държавата плаща на работещи в държавния сектор здравеопазване в София брутна заплата 1050 лв след увеличението от м. октомври. 22гРазбирате ли сега защо няма кадри и ще става все по-зле?

fallback