Снимка: архив, БГНЕС

Телефонна измама по схемата „съдействие на полицията при задържане на телефонни измамници“ разследва полицейското управление в Свищов, съобщиха от ОДМВР във Велико Търново.  

Непознат се е свързал вчера следобед на домашния телефон с 81-годишна жена от крайдунавския град. Представил се за полицай и обяснил, че в района на къщата й се провежда операция по задържане на телефонни измамници.

За да съдейства на полицейските служители, трябвало да остави пред входната врата на дома си торба с пари. Съпругът на възрастната дама изпълнил указанията и оставил в найлонов плик сумата от 6400 лв.

След като разбрали, че са станали обект на измама, възрастните съпрузи подали сигнал в полицията. По случая е започнато досъдебно производство.

От Областната дирекция на полицията апелират при подобни обаждания потърпевшите да подават сигнал до органите на реда, преди да са предали парите на измамниците, посочва БТА.
 

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 2 месеца

какво за цензуриране има в "поискай и ще ти се даде"?

18

анонимен

преди 2 месеца

ХФ,обясниха ви, че поради точно възрастови особености не трябва да държат пари. Ако ги стискат, то пак те са виновни, а не това, че били живели в други времена. Измамите са толкова отдавна, че всяко опрадвание е нелепо. Според вас по-добре да ги дават на престъпниците, така ли, я помислете.

17

ХФ

преди 2 месеца

До всички които ги обиждат че са "прости" - на тази възраст дали изобщо ще можете да кажете имената си? Тези хора са живели в други времена и са доверчиви. Думата полицай всява респект в тях и са готови да съдействат. Не напразно таргетите са възрастни хора! Ако млад човек го направи, с основание можете да го наречете *** а не доверчив.