fallback

Общ преглед
Протестиращи граждани с плакати да се спре насилието над животни са пред сградата на Съдебната палата в София. Те протестират срещу насилника на кучето Мечо Захари Шулев, предаде репортер на БГНЕС.

Много от гражданите са дошли заедно със своите домашни любимци. Някой издигат плакати с изписани на тях цитати на Марк Твен, а други гласят: "Горд кучераст".

Протестиращите настояват посегателствата срещу животни да се разглеждат при пълната строгост на закона.

37-годишният Шулев, проявил особена жестокост към куче, беше привлечен към наказателна отговорност и задържан за 72 часа. В края на миналата седмица той беше задържан под стража с поставената от Софийски районен съд най-тежка мярка за неотклонение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

Митака

преди 1 година

Да влезе в затвора този. Има си закони, но тука долу някой беше писал - проблем е и нападението на кучета над хора.В това отношение сме като бананова република - живея в София, близо до Южния Парк - огромни кучета се пускат да тичат напълно свободно, след като има забрана затова. Никой не ги санкционира, като стане инцидент, ама защо така стана. Трябва да се забранят за отглеждане и опасните породи като питбулите и т.н.Като има закони да се спазват - при нас не.

94

Анонимен

преди 1 година

Аз също имам деца,също имам куче,отдавна прибрани от улицата 3(живеещи при роднини вече на по 10-15 години вече),спасено от улицата 1 в много тежко и окаяно състояние и предадено за лечение и осиновяване в анимъл хоуп с лични средства.при възможност помагам и храня улични.това не ме прави човек,който мрази хората.Дарявания за кампании за спасение на деца с онкологични заболявания и други(финансов превод по банкова сметка).Хората,обичащи животни,не са хора изпитващи омраза към който и да е.

93

Анонимен

преди 1 година

До 95:А ти искаш да кажеш,че всички трябва да обичаме и да помагаме на такива като този ли?всички засягате темата за децата и кучетата.първо,че никой не си спомни за малките *** насъскали питбул срещу друго куче и всичкото това заснето във видеоклип?За кои деца да протестираме и да помагаме?за тези дето са без никакъв надзор от родителя и цял ден обикалят улиците и се чудят каква простотия да направят,къде да се надрусат и с кое животно да си направят веселбата ли?

fallback