Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Краят на издирването не означава край на разследването около случая с 12-годишния Александър. Работи се по няколко версия, основна няма, но едно от големите съмнения е дали Сашко е държал някъде принудително.
Разследващите ще проверяват и дали появата на Сашко не е свързана с обявената от баща му награда.

Oще по темата
Това заяви днес прокурор Албена Стоилова, говорител на Окръжната прокуратура в Перник, която информация за разследването по случая с изчезналия Сашко, който беше открит вчера след 9-дневно издирване. Детето беше намерено в дълбоко дере в района на радомирското село Червена могила.

Предстои да бъде възложена съдебно-медицинска експертиза. Иззети са дрехите, с които детето е намерено. То е било с тези, с които изчезна. Доброволците са го открили с мокри обувки и са ги свалили, за да го затоплят.

Вчера детето е било освидетелствано от органа на разследването в присъствието на бащата. Ще се търсят следи по тялото и по дрехите.

„Не са констатирани следи от насилие, експертизата ще установи дали има такива. Александър все още не е успял да говори. Ще се опитаме да получим сведения от него с помощта на специалист и в присъствието на бащата. Не може да дадем приоритет на нито една от версиите“, посочиха от прокуратурата.

Няма данни да е искан подкуп от бащата. Разпити предстоят и днес, такива ще бъдат направени и с майката на Сашко. Нейната нагласа е била да дойде, но е изчаквала да приключи издирването на детето.

Бащата на Александър е посочил, че няма конфликтни отношения с когото и да било. Не е получавал заплахи. Ще се проверява дали детето е държано някъде, основание за това дават медиците, които казват, че детето е приемало вода и храна, посочиха още от прокуратурата.

Александър е настанен в "Пирогов". Детето е в реанимацията на спешната болница, но само за наблюдение, каза служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев.

Бащата на момчето - Александър Цветанов благодари и на всички, които се включиха в издирването: "Добре е Алексчо и това е най-хубавото нещо, което ми се е случвало, благодаря ви!".

В мащабната акция по издирването на 12 годишния Александър се включиха полицаи, планински спасители и над 9000 доброволци, а бащата обяви 100 000 награда за информация.

Спасителите обявиха, че не искат парите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Мемед циганина

преди 1 година

да го връщат в гората кат иска там да стои, има деца какво ли не дават за ДОМ, нашия хваща пътеките, щот си играл с пръчки АЙ БЕГАЙ БЕ

33

Абсурд

преди 1 година

Бащата е уредил сделката за 100 хил. или някой фалшив документ е заверил.

32

Анонимен

преди 1 година

Викаш, президента той 9 дена ден и нощ е ходил да го търси.Ти акъл маш ли в тая глава?

fallback