Снимка: архив, БГНЕС

В момента не можем да говорим за отвличане и няма данни, които да сочат за това, но ще проверим всички версии. Това каза пред журналисти в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по повод откриването на 12-годишния Александър от Перник. По думите му състоянието на детето отговаря на това да е пребивавало в гората през тези дни.

Още по темата
12-годишното дете от Перник беше намерено вчера в труднодостъпна местност над радомирското село Червена могила, след повече от седмица издирване. Той изчезна на 11 ноември при разходка в местната планина Голо бърдо.

Демерджиев коментира, че децата с този тип аутизъм са способни да търсят и намират храна, включително и в гората, но посочи, че ще бъдат изследвани обстоятелствата до категоричния извод дали детето се е лутало в гората, държано е някъде или е било отвлечено. Психолози ще работят с Александър, за да се разбере какво се е случило с него през тези дни.  Мястото, където е било намерено детето, е и много труднодостъпно, отбеляза министърът. Този сектор е бил сред разпределените за претърсване от сформираните от МВР екипи с участието на планински спасители и алпинисти. Бяхме стигнали до извода, че детето се движи точно в тази посока, допълни той.

Министърът благодари на стотиците полицаи и хилядите граждани, които се включиха в издирването на детето. Той призова родителите на деца с такива проблеми да използват съвременни технически средства като джипиес в дрешките им. Този път успяхме и имаме повод за радост, но невинаги ще е така, каза още Демерджиев.

По повод задържаните заподозрени като съпричастни за атентата в Истанбул министърът коментира, че много рано турската страна е дала данни и са арестувани почти всички лица. Има данни да са съпричастни към други престъпления на територията на България и с международен елемент, посочи той. По думите му има мерки и ред в закона и ще се установи виновни ли са тези лица и как да се процедира с тях.

Министърът беше в Митрополитския храм “Света Марина” в Пловдив, където се отслужи заупокойна молитва за загиналите по време на пътнотранспортни произшествия. На 20 ноември е Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Демерджиев коментира, че за последните месеци има намаление на броя на тежките катастрофи със загинали. По думите му се предвиждат и други мерки за намаляване на пътния травматизъм като нови автомобили с последно поколение камери и законови промени за въвеждането на понятието "средна скорост" на пътя.

Коментари Напиши коментар

24

Ангелина

преди 6 месеца

До Джемкорп ПОД НОМЕР 12 - НЕ ОПГ- ТО С 12 Г. СТАЖ Е МНОГО ДОБРО САМО В ТАКИВА РЕЖИСИРАНИ И ДИРИЖИРАНИ ПСИХОПАТСКИ СЦЕНАРИИ ИЛИ ПО- ТОЧНО ТЕ СА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ ,НА ОНИЯ ,КОИТО ЕДИН ГИ НАРИЧА "ХИТРОТО ЗЛО" И ТЕХЕН "ЦЕНТЪР" Е ПР- СЦ,КОЙТО Е ЗЛИЯТ БОЛЕН МОЗЪК.

23

САМО ДА ПОПИТАМЕ..

преди 6 месеца

ЗА БЛАГОДАРНОСТ ЗА НАМИРАНЕ НА СИНА МУ---колко тарикатски сделки ще подпише нотариуса---ЗА ДА СИ ИЗРАЗИ "БЛАГОДАРНОСТТА"...??!!!

22

КомUтри

преди 6 месеца

МВР инсценира падането на комунистическия строй и хиляди доказателства и човешки съдби бяха пометени под някой килим, че сега не могат да разиграят и един цирк със случаят "малкият Сашко". Тяхната работа ще се окаже и по стара от написването на светото писание. Сериалът "Дързост и красота" се прероди в друга форма по български. Куха работа, важното е да има кои да им се връзват на мъжествеността и храбростта.