Снимка: Bulgaria ON AIR

Изпращаме поредна седмица, в която преобладават неприятните новини. Убийството на полицая Петър Бъчваров безспорно е най-обсъжданата тема от отминалите дни.

"Това убийство предизвика много въпроси, които нямат отговор. Политиците трябва да отговорят защо границата ни е разграден двор, защо границата, за която се изхарчиха десетки милиони, не функционира както трябва, защо граничарите не са въоръжени - всички тези въпроси не получават отговори, свидетели сме основно на политическо говорене", заяви главният редактор на dnes.bg Александър Попов в студиото на "България сутрин".

Коментарите на читателите са насочени към харченето на пари за охрана на границата, без да има резултат и поредните съмнения, че много средства потъват.

Все още хората се интересуват от това дали ще има правителство.

"Прави впечатление, че хората въобще не вярват, че е възможно да се състави кабинет. Виждат винаги далавера, а не възможности за решаване на тежки въпроси за страната. Поляризацията в коментарите е много голяма, сякаш партиите успяха да разделят хората на политическа тема", заяви главният редактор на dnes.bg.

Войната в Украйна също продължава да вълнува българите. Коментари е предизвикало изказването на говорителя на МВнР на Русия Мария Захарова, че България е виновна за ескалацията.

Една от най-четените теми е била и провокативната фотосесия на Рут Колева.

"Трябва да ѝ благодарим на Рут Колева, че се завихри този скандал - ако и на един паметник подобрим състоянието, това ще е добър ефект. Отношението ни към паметниците трябва да се промени", заяви Александър Попов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase