Снимка: БГНЕС
fallback

Служебният министър на туризма Илин Димитров апелира за позитивни послания за българския туризъм. Това стана по време на форума "БГ – ЗИМА 2022/2023" в Банско, в която бе обсъден наближаващия зимен туристически сезон у нас.

Димитров изтъкна, че не става дума проблемите да бъдат забравени, защото по тях се работи.

България ще предложи тази зима ваканция без ограничения. Прогнозата също говори за това, защото през предстоящата зима времето ще бъде хубаво. Това бе посланието, предложено от генералния директор на БТА Кирил Вълчев в рамките на форума, който се организира под патронажа на Българската телеграфна агензия.

Кметът на Банско Иван Кадев посочи, че дори през карантинния период по време на Ковид и по време на ограниченията са били положени усилия курортният град да е място, чисто от заболяването, като акцентира, че и сега в града има сигурна и здравословна среда и чист въздух. Той потвърди, че не се очаква да има проблеми в курорта, свързани с енергийни ограничения.

По време на срещата директорът на "Юлен" АД Мая Христоскова потърси подкрепа във връзка с проблема с опашките, които се съсредоточават на начална станция на лифта. Тя обърна внимание, че Банско е екокурорт, в който не се ползва пластмаса, няма коли и има лифт, за да се избегне замърсяване в гората.

За да се реши проблемът с опашките и с чакането с часове за достъп до планината, Христоскова потърси подкрепа за изграждане на втори кабинков лифт. Искаме бързо изкачване, спортът да е приоритет, защото е здраве за тялото и за духа, заяви тя.

По темата за проекта за втори лифт в Банско министърът на туризма посочи, че тя се нуждае от обсъждане от редовен кабинет, защото това едва ли е осъществимо в рамките на служебния, но изтъкна, че сега туристите са принудени да чакат дълго, за да ползват съществуващото ски съоръжение.

Милен Митев - генерален директор на БНР, акцентира върху необходимостта от партньорство на хотелиерите с българските производители на храна, за да се преодолее сегашната масова практика в ресторантите ни да се ползват предимно вносни хранителни продукти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Много разочарован

преди 1 година

В момента съм в Банско и да знаете, че лифта в момента не работи. Вчера 09.11.2022 г. ходихме в Добринище и там ганьовски номера. Там пък ни излизан с друг номер цялата седмица имало "профилактика" и работи само от 08:00-10.30 ч и от 14:30-16:00 ч. През другото време имат "профилактика" и то всеки ден. Ще ме карат те да си губя времето цял ден заради прищевките им. Теглих им една наум и им казах да ме чакат ама друг път. Повече кракът ми няма да стъпи там. Само номера.

4

Kuncho

преди 1 година

С промяна в цените за кабинковия лифт според часа на качване и въвеждането на падаща цена с по 4-5 лева на час, ще се регулират и опашките.Но явно Жирардели като собственик на Юлен и човек най-вероятно не плащаш карти е пропуснал тази подробност от останалите зимнит курорти в Европа :)

3

Сега е момента

преди 1 година

Украинските бежанци да бъдат настанени в Банско, Пампорово и Боровец.

fallback