Снимка: архив, БГНЕС

Наистина този случай е безпрецедентен не само за България, но и за европейските граници. Такива тежки инциденти не са познати в европейската гранична история.

Още по темата
Това каза пред БНТ бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев по повод убийството на граничен полицай, застрелян край Елхово.

"Трябва да отбележим, че това е изключително тежък инцидент. Според мен има две основни хипотези - едната е, че каналджии, които знаят, че има такива пробойни в нашата ограда, да са били въоръжени и да е имало такова спречкване с граничните полицаи. Другата вероятност е, че след изтеглянето на американската армия от Афганистан има огромен бежански поток, който стигна и до нашата граница. Между тези хора може да има и прикрити елементи на терористични организации. Възможно е през България да минават такива опасни елементи, които да се присъединяват към терористични клетки в Централна Европа", обясни Милен Керемедчиев.
 

Коментари Напиши коментар

21

Нина

преди 4 месеца

И аз мисля така и ,че нищо няма да се направи само три дни ще се говори.

20

???

преди 4 месеца

За мен най-вероятно турски военни,може би граничари, охраняващи прерязаната ограда, да са застреляли българския граничар.

19

Бай Онзи

преди 4 месеца

В едни други нормални времена 3 (ТРИ) МИНУТИ след изстрела щеше да е атакуван истамбул !!!