fallback

"Преди 3 години направихме първия си инструмент, с който дадохме възможност на децата да разберат с техните интереси какво могат да започнат да правят, когато пораснат и когато искат да работят, за да може да им е интересно.
Oще по темата
Вярваме, че когато на едно дете му е интересно нещо, то може да научи повече и може да работи по-добре. Последното нещо, което направихме, е тази история аудиокнига-игра, която по художествен начин представя на учениците каква е българската история", каза основателят на Знам.БЕ - Ангел Георгиев в студиото на Bulgaria ON AIR.

"Играта е естественият начин, по който всеки един открива света, а децата още повече. Ако провокираме децата да играят повече, по този начин ще могат и да учат", категоричен е гостът.

Според него тези знания остават по-дълго, защото чрез играта децата показват нещата, които знаят и с това надграждат нещо ново.

"Въпросникът е подходящ за всички възрасти, дори за деца, които все още не могат да четат и пишат - заедно с техните родители и учители могат да го решат. Интерактивните уроци са между 8 и 15 минути. В момента децата имат много по-кратък период на съсредоточаване. Един учебен час от 40 минути може да бъде с фокусирани 10-20 минути учене и цялото друго време е за организация, говорене с децата", разясни Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 1 година

Те добре,че само децата откриват света чрез игра,пък животните не....идеоти

2

Анонимен

преди 1 година

Те добре,че само децата откриват света чрез игра,пък животните не....идеоти

1

Кви деца

преди 1 година

Кви деца,ква игра 6 годишно имам,днеска му казали че е най-*** и беден. Щото ги питало колко е 90+1 никои не знаел и той им казал.Няма децка игра няма деца тва са жертви,пълен провал 6 годишно да ми говори за ,Iphone 13 pro.и найк. Отврат.

fallback