Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Йоан Матев получи на втора инстанция ефективна присъда от 6.5 г. затвор за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина.

Близки на починалия младеж коментираха обрата по делото срещу Йоан Матев. Според чичото на Георги обаче, присъдата е недостатъчна. По време на съдебното заседание близките поискаха максималната присъда за това престъпление - 9 години затвор.

"Случи се нещо добро, добро до някаква степен, защото наказанието е неадекватно", сподели чичото Илиян Георгиев.

Oще по темата


За него няма съмнение - Йоан Матев е убиецът.

"Абсолютно категорична вина, това не е мое мнение, това е заключение, въз основа верига от логически неоспорими доказателства - абсолютно на 100% сигурно", допълни той.

Ангелче бди над мястото, където Георги беше убит. Когато е там, Илиян отново си спомня случилото се.

"Представете си Гого седи зад мен, чака приятелката си тогава да се присъедини към него и да бъдат тийнейджъри. Той умира в агония", коментира  пред Bulgaria ON AIR още Илиян Георгиев.

Чичото на Георги смята, че Матев трябва лежи в затвора максимално дълго - за убийство по особено жесток начин. Според него сегашната присъда не е достатъчна, но все пак е нещо.

"Ако Йоан Матев въобще има някакъв капацитет - интелектуален или духовен, да разбере каква е неговата мисия в момента - то тя е да осъзнае дълбоко постъпката си, да осъзнае грешката си и да изпита силно и дълбоко съжаление за това, което е направил", категоричен е той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

До 9

преди 1 година

Да се криеш в шубраците и да стреляш по законно установената власт докато чакаш руския ботуш да стъпи в родината ти се нарича колаборационизъм. Дядо ви е бил обикновен разбойник яхнал попътния вятър на червената буря.

10

Стоко

преди 1 година

До 9 АнонименИ кое му е достойното да убиеш 17 човека в името на окупатора. Иначе е интересно, че е имал машина на времето и умира преди да се роди.

9

Анонимен

преди 1 година

Моят дядо Гавраил беше партизанин, убил 17 фашисти, заслужил деятел на БКП, много години беше партиен секретар, много години беше и директор на Основното училище в нашето село. Роден беше през 1920 г. и почина през 1917 г. на 97 години. Борил се за България от фашистката диктатура. Лежал много години по концлагери преди 44-та година, заради нелегална антифашистка дейност. От младини е познавал болката и отчаянието. Но изживя достоен живот.

fallback