11

До 9

преди 1 година

Да се криеш в шубраците и да стреляш по законно установената власт докато чакаш руския ботуш да стъпи в родината ти се нарича колаборационизъм. Дядо ви е бил обикновен разбойник яхнал попътния вятър на червената буря.

10

Стоко

преди 1 година

До 9 АнонименИ кое му е достойното да убиеш 17 човека в името на окупатора. Иначе е интересно, че е имал машина на времето и умира преди да се роди.

9

Анонимен

преди 1 година

Моят дядо Гавраил беше партизанин, убил 17 фашисти, заслужил деятел на БКП, много години беше партиен секретар, много години беше и директор на Основното училище в нашето село. Роден беше през 1920 г. и почина през 1917 г. на 97 години. Борил се за България от фашистката диктатура. Лежал много години по концлагери преди 44-та година, заради нелегална антифашистка дейност. От младини е познавал болката и отчаянието. Но изживя достоен живот.

8

Анонимен

преди 1 година

По времето на Тодор Живков такива неща не се казваха, то тогава нямаше и медии де. А сега вижте какво нещо - само плашат и насъскват народа. Долу демокрацията! Искаме си Тодорето Живков!

7

Иван

преди 1 година

Трябваше да изпипат нещата от следствието - какво са претърсвали - като ножът е бил там през цялото време - като е най-вероятно да е в някоя шахта, на скрито място. Няма просто криминалисти, да проверят всички заподозрени - макар и 100. Ако не се беше раздрънкал братът - едва ли щяха да го хванат.

6

Анонимен

преди 1 година

И моята баба Соня на село е удавила мъжО си в един вир в гората на младини. Аз като питах мама дядо къде е, тя викаше - той отдавна почина. Като пораснах ми разказаха, че баба го е удавила във вира. Ама и баба Сонка отдавна почина. Господ там наказва.

5

Сталин правилно го

преди 1 година

е казал - има човек има проблем, няма човек, няма проблем. Така че - който ви досажда оправете го набързо и го приземете на минус първия етаж.

4

Венци касапина

преди 1 година

Ей,ттъпако под мен-твоя иизрод деда ти е "убил," българи,бре уурод нещастен!

3

дъра бъра

преди 1 година

Тоя чичо вместо да се прави на интересен да си спомни как са постъпвали старите българи!Ама иска топки!

2

Анонимен

преди 1 година

6 години са достатъчни, за да бъде превъзпитано момчето. Моят дядо като партизанин е убил цели 17 фашисти и сега какво - да бъде съден ли?!

1

Анонимен

преди 1 година

Отнел живота на едно невинно момче и само 6 години затвор!?Кога ще бъдат изхвърлени гнилите ябълки в съдебната ни система?