fallback

От "Продължаваме промяната" изразиха позиция, че Бюджет 2023 е постна пица за пенсионери и тлъста за строителните фирми. Те недоумяват и защо в проектобюджета на служебния кабинет са заложени 10 млрд. лв. допълнителни разходи.   

"Бюджет 2023 наистина е постна пица за пенсионерите и пир за строителните фирми. В бюджета за тази година ние дадохме 8,5 млрд. лв. за капиталови разходи, които трябва да бъдат инвестирани в инфраструктурата. За следващата година, освен че тези 8,5 млрд. няма да бъдат изразходвани, изведнъж служебното правителство прави заявка, че ще добави 3 млрд. към тях. Това означава, че ще има изключително голямо инвестиране в посока инфраструктура, което не смятаме, че е осъществимо", заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Искрен Митев в студиото на "България сутрин".
Oще по темата


Според него големият въпрос е защо ръстът на българската икономика е толкова занижен.

"По прогноза на Министерството на финансите ръстът ще бъде 1,6%, което означава, че третото и четвъртото тримесечие на годината трябва да бъде един или под 1%. Има голям прираст на услугите, така че парите, които държавата дава на хората, те ги използват вътре в икономиката, което помага тя да расте", коментира Митев.

По думите му на нас ни се внушава, че харчим повече отколкото имаме, но всъщност не е така.

"Няколко пъти се е приемал бюджетът в обстановка на липса на мнозинство. Вярвам, че партиите разполагат с експерти, които ще държат нещата в норма. Разбира се, че всеки ще се опита да адресира своите избиратели с определени плащания, но вярвам, че ще има разум", посочи гостът на Bulgaria ON AIR.

Митев смята, че три дни са избирали председател на НС, защото от ГЕРБ са проявили изключителна недиалогичност.

"Те показаха, че няма да подкрепят никого освен своя кандидат. От "Продължаваме промяната" няма как да подкрепим ГЕРБ. Българското общество ще спечели, дори да има правителство на малцинството. "Продължаваме промяната" ще направи всичко възможно да има правителство, ако мандатът дойде при нас. Нашите партньори са "Демократична България" и БСП", завърши Митев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 1 година

Толкова са сладки, пак ще бъдат заедно!

32

Ха сега

преди 1 година

Ми кажете къде са комунистите и кой с нескопосана лява политика съсипа само за няколко месеца държавата?! И тия, явно с огромен дефицит в образованието си и задълбочаващи се от ден на ден ментални проблеми искат отново да управляват. Що за животно сме това българите. От две злини избираме по голямата.

31

ПЕНКО

преди 1 година

ДЕЦЕТА НЕ ЗНАЯТ ,НО ВИЕ ЗНАЕТЕ КАКВО Е " ПарлаПучина " !!!???!!!

fallback