Снимка: БГНЕС
fallback

Има нужда от подобно изслушване на служебния финансов министър в парламента. Важната новина е, че служебният кабинет и служебният финансов министър по-скоро не искат да внасят бюджет. Това означава, че натискът за редовно правителство, което да внесе бюджет, се увеличава, каза Георги Ганев, икономист, преподавател, бивш депутат от "Демократична България".

И допълни, че има известно разполагане на партиите в политическото бюджетно пространство: "ДБ и ГЕРБ звучат в полза на силното намаляване на дефицита в рамките на фискалните правила. ДПС звучат като "има гледни точки". БСП не изпитват притеснение от големи дефицити и повишаване на дългови нива. "Възраждане" са против влизане в еврозоната и друго не ги интересува".

Пред БНР Ганев допълни, че безразборното харчене на пари и увеличаване на харчовете, само защото някой протестира, означава голям дефицит и трупане на дълг.

"Какво правим, когато дългът стане достатъчно голям и България не може повече да взима? Ако предвидим разходи, а не ни дадат заем, за да ги изпълним? Да, има протести, има викове "харчете за мен", но никой не иска реформи. Това води до задънена улица. Води до срив. Сега е моментът да се направят реформи в българската социална система, за да започнат да се харчат парите на българските данъкоплатци, но не за да получават субсидии и най-големите богаташи. Това е безумният социализъм от всички за всички. Същото важи и за пенсионерите. Има пенсионери с огромни доходи извън пенсиите, защото имат имущество и печелят от него, например", каза Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Крадат милиарди

преди 1 година

ДА се отчита и ПРОЕКТАНСКАТА МАФИЯ.. Колкото по скъп вкл разоряващо скъп е един проект толкова по вече пари отиват за проектантите.. С парите похарчени само за няколко жилищни блока за саниране можеха да се санират всички блокове в близък общински център.НА фона на тежката бедност на БЪлгарския народ ограбват зверски след 1989 се изграждат супер скъпи магистрали вкл некачествени.. Вместо да вземат пари от ГАЗПРОМ за газопроводи през БЪлгария за Европа БОрисов похарчи милиарди от България.

36

НЕ СМЕ ДОБРЕ

преди 1 година

Заплатите на подставени на власт бюрократи издържани с ограбвани от народа милиарди са високи/вижте Радев 20 000 лева месечно..Милиарди се ограбват за осигуровки.. Готвят се яки пенсии които ще са за сметка на реално работещите в бъдещето..НЯма раждаемост десетки години.. Медицинската мафия отравя народа преднамерено.Колкото повече и по хронично болни толкова повече милиарди се ограбват вкл от личните лекари през аптеки и бюджета.На първо място в света сме по убити от мед мафията вкл с инсулти

35

Страшно

преди 1 година

Пълно е с бедни в малките общини с НАРОЧНО ЛИКВИДИРАНА ИНДУСтРИЯ.. ВИжте нагло престъпни схеми след окупация на власта през 1989 година..Ликвидирани са милиони работни места. Проспериращи заводи са подарени на престъпници .. Машините нарязани на скраб сградите разрушени.. Бюрата по труда не дават работа въпреки наличието на десетки милиони работни места в ЕВропейския съюз..

fallback