Снимка: БГНЕС

Липсата на доверие между служители, ръководители, синдикати, политическо ръководство, министерство и общество е най-големият проблем в МВР, заяви пред Нова тв Валентин Попов, председател на синдикалната федерация на служителите в МВР.

Още по темата

А причината полицаи "да кривват" от пътя са липсата на подбор на кадри, обучения и ниските заплати.

"Разговаряхме с представители на повечето политическите формации, които влизат в парламента. Това беше преди изборите. Надяваме се да разговаряме отново с тях след евентуалното формиране на редовно правителство.", каза Попов.

Според него, ако се направи справка с предизборните програми на всички партии, едва ли ще се намери достатъчно ясна концепция за това какво да се случи през следващия мандат на МВР. 

"Като говорим за корупция в Министерство на вътрешните работи, бих искал някой да ми посочи един сектор в живота у нас, където няма такава", обясни още той.

Според него в момента трябва да се стигне до единна позиция как да се случи реформата, а не в какво да се изразява.

"Преди целта трябва да знаем с какво разполагаме в момента. За широката общественост, МВР продължава да изглежда като "черна кутия", заяви Попов и допълни, че основната функция на МВР е да работи за хората и идеята й като "репресивен орган" е остаряла и е време да се прощаваме в нея", категоричен е той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase