Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"От три дни случаите растат. Може би ще навлезем в поредната вълна, този път причинена от Кентавър. Дано се намери някой герой, който да се пребори с този вирус", коментира пред БНР д-р Мирослав Спасов, общопрактикуващ лекар и педиатър.

По думите му се увеличават и повече случаи на варицела сред децата.

Спасов е категоричен, че лекарите вече имат достатъчно опит и разпознават кога се касае за коронавирус и кога - за някоя от обичайните вирусни инфекции. Характерно за Covid е, че температурата не е особено висока.

"Нашата имунна система е в постоянна бойна готовност. Носенето на маски не я отслабва", така общопрактикуващият лекар отговори на въпрос дали с продължителното носене на маски и локдауните имунната ни система не е станала по-слаба.

Педиатърът подчерта, че е нараснал делът на родителите, които не желаят да поставят на децата си задължителните ваксини.

"Българинът продължава да е скептичен не само към Covid ваксините, а и към задължителните ваксини по имунизационния календар. Скептицизмът ми за Covid ваксините си остава. На 4 октомври съм обявил дата за имунизация с адаптираната ваксина срещу Омикрон, имам записани 15 човека. Като цяло желание няма, хората попретръпнаха", сподели от практиката си д-р Спасов.

Той уточни, че "най-голямата драма е с морбилната ваксина - антиваксърски течения в социалните мрежи наливат масло в огъня, повечето майки смятат, че тази ваксина причинява аутизъм".

Коментари Напиши коментар

59

Анонимен

преди 4 месеца

до ваксаноте срещу ковид с джуса на бил гейтс с графен.Знаете ли какво е чистокръвен?Такива които нито са си набивали клечката в носа с хидрогела дапра и моргелони нито е набоден с графен и трипанозома крузи parzt. Такива като мен а вие е вие сте devices рутери де с вдна дума излъчващи мак адреси!

58

Анонимен

преди 4 месеца

добрев м ааа му стар а!Защо в гробищата като отиде човек пусто джан джун човек няма с изключение на рел.празници кат си пусне блутута на апликация на телефона основно от скоро погребани почват ти се появяват някакви мак адреси?

57

Анонимен

преди 4 месеца

Ама как! Нали ще им вземат днк то! Пък и ще ги чипират! Ужаааст