Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

18-годишния Александър, който  пострада много тежко при катастрофата  край Панчарево преди 2 седмици, беше изписан днес от Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ", съобщиха от лечебното заведение.

Ученикът се чувства добре и няма търпение да се прибере вкъщи.

Oще по темата
"Сега идва периодът, в който пациентите стават „непослушни“ и понякога забравят да се пазят", обясни на шега д-р Радоил Симеонов, един от лекарите, които направиха на младежа четири операции наведнъж. В интервенцията, която продължи цял ден, бяха оперирани фрактурите на китката, на лъчевата кост, на лакътя от другата страна, където е имало тежко раздробяване на костта. Извършена беше и реконструкция на много тежка увреда с премазване на мускулите и лъчевия нерв на ръката.

Той увери Александър, който е в 12 клас и иска след техникума да учи компютърни науки, че травмите на ръцете няма да му попречат да си гледа уроците и да се подготви за кандидатстването. Въпреки това възстановяването ще е дълго и ще трябва да се виждат често за контролни прегледи.

"Не съжалявам за нищо. Понякога Господ ни изпраща изпитания, които ни правят по-силни. Радвам се, че съм тук, че съм, жив, че колата ме е запазила. Само това има значение. Не мога да разбера хора, които съжаляват за пари и за вещи, а не ценят здравето и живота", споделя Алекс.

Пострадалото момче беше прието в УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ" на 6 септември в много тежко състояние, с реална опасност за живота. Той прекара в реанимация 4 дни, където успяха да го стабилизират.

След това го поеха гръдните хирурзи, които се погрижиха за тежката контузия на белия дроб.

След тях дойде ред за сложната ортопедична операция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback