fallback

Все повече нови данни излизат за разследването на случая "Семерджиев".

"Разследването е в много напреднала фаза въз основа на това, че в първите дни бяха събрани всички възможни доказателства, които към момента са подложени на съответните експертни изследвания. Надявам се след окончателните заключения на вещите лица и експертите да имаме бърз финал на това досъдебно производство", коментира зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров в "Денят ON AIR".

Oще по темата
Той добави, че се надява в срок до 4 месеца от катастрофата разследването да е приключило. По думите му се очаква да има и трето досъдебно производство за бизнеса на Семерджиев. Има данни за документни и данъчни престъпления и пране на пари.

"Министърът на вътрешните работи говори политически. Аз съм магистрат, не мога да правя политически изказвания. Аз боравя с доказани факти. Аз не мога да потвърдя думите на министъра на вътрешните работи за полицаи, които са помагали на Семерджиев. Ние имаме безспорно установено, че една служителка е помагала на обвиняемия. Това е публично известно", каза Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

Гостът призова политиците да деформализират наказателния процес и да осъвременят Наказателния кодекс и отбеляза, че закриването на специализираното правосъдие е било огромна грешка.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Радослав

преди 1 година

Как все като стане някой скандал който няма как да се покрие и хоп почват, имало данни, че пере пари, дрога разнася, полицейски чадъри, дъждобрани, политически протекции и тн. Е къде спахте толкова години? Защо все трябва да стане непоправимото за да започнат държавните служители да разглеждат стотиците тонове папки, доноси и какво ли не още които от десетилетия събират прах по бюра? За какво ви плащаме заплати бе лапачи? Привлечете като обвиняеми всички които са спали!

13

МлъкниМърляч

преди 1 година

Ясен ми е много ясен - обикновен посредствен натегач, който трябва най-сетне да замълчи,поне докато се води разследването,защото колкото повече говори глупости,толкова повече хората се настройват срещу следствието и в обективността на разследването на Семерджиев.Колкото и да се напъва да обори обратното,истината е,че Семерджиев си е имал чадър от висши прокурори,полицаи и политици.Вероятно дрогиращи се.Конкретно за катастрофата - няма никаква случайност,че на мястото пръв се е появил прокурор

12

позор!

преди 1 година

Ега ти ***! Сумти като *** и не казва нищо! Че какво може ад се очаква от "кадър" на Бръснатата Кратуна с Каскета, пардон - сега е без Каскета! Само че, нищожество, дето сумтиш като ***, Семерджиев 10 години е бил покровителстван и от Прокуратурата, не само от герберасткото МВР, което, за срам и позор на България, имаше един министър, слуга, шофьор и охранител на супер бандита Мето Илиенски, който нещо изчезна! Дано и тоя на снимката да изчезне!

fallback