Снимка: БГНЕС
fallback

Още при встъпването си в длъжност като ръководител на МВР подчертахме въпросите с пътната безопасност и травматизма по пътищата като наш приоритет. Заявихме го с ясното съзнание, че нещата там никак не са добре, обяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той присъства на дискусия, на която представители на правителството и неправителствени организации обсъждат спешни мерки за намаляване на пътнотранспортния травматизъм.

МВР шефът бе категоричен, че не може повече да се търпи развитието на този процес в тази посока.

"Мерките не трябва да са инцидентни и симптоматични, а трябва да са перманентни и да доведат до резултати. За мое щастие цялото правителство прие моята стратегия, и премиерът Донев обяви това като приоритет на служебното правителство", коментира Демерджиев.

Той посочи, че на този етап основен приоритет са шофьорите, които шофират без книжки, след употреба на алкохол и наркотици, а вече извършените мерки имат резултати.

На 16 септември ще бъдат обявени обобщени данни, съобщи още министърът.

Днес е важно да набележим следващите стъпки и стратегии за справяне с този проблем. Всяка институция, която има своята отговорност, трябва да се включи. Разчитам изключително много на решенията, които ще се вземат. Така че още следващата година да отчетем напредък в тази сфера, и да сме спокойни, че сме направили необходимото войната по пътищата да се прекрати, добави Демерджиев, цитиран от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Брадвата

преди 1 година

При инфраструктура планирана 1968 година и планирана за 10 пъти!!! по-малко коли, каква безопасност очакваме? Даже е учудващо безопасно да се движиш из страната! Тесни, криви, неремонтирани пътища са абсолютно навсякъде. От крив коларски път за волски каруци очакваме да се кара със 110-120 безопасно, е нЕма как да стане

16

Анонимен

преди 1 година

Ако не се намали разрешената максимална скорост,все така ще е.Разгледайте карта на света,показваща как и с колко се кара в различни континенти и държави.

15

Ано

преди 1 година

Статистиката е от mvr.bg/press/актуална информация/пътна обстановка. Всеки ден дават брой ПТП, загинали и ранени. А през Живково време бяха около 1000. Статистиката е на mvr.bg, пътна полиция, статистика. Има я по години и по месеци.

fallback