Снимка: Bulgaria ON AIR

След водното бедствие в карловските села тежка техника, военни и доброволци започнаха разчистването на последиците след пороя. Хората обаче остават без ток и вода. Недоволството им нараства, а помощ все още не е достигнала до някои от тях.

В Каравелово Богдан и Слатина хората разчитат предимно на себе си, а към политиците отправиха покана Денят на Съединението да бъде отбелязан в засегнатите села.

В наводнените села не вярват бедствието да е причинено само от голямото количество дъжд.

"Сече се поголовно, гората не се почиства. Всичко се хвърля в ниската част. Правят се бентове, запушват се и в един момент с един проливен дъжд, ето какво става", каза мъж от Каравелово.

Според местната власт обаче сечта е според плановете, а голямото количество дъжд е виновно за водния апокалипсис.

"В никакъв случай не е виновен дъждът, виновни са хората, които не мислят за бъдещите поколения. Всичко се ликвидира", смята жителката на Богдан Диляна Райкова.

Две седмици преди изборите предсрочният вот в засегнатите села не е тема, макар кандидат политици цял ден да обикалят пострадалите от водното бедствие.

"Гласувам, но не виждам смисъла на гласуването. Бог да я пази България с тези нашите управници", заяви мъжът от Каравелово.

"Въобще не се вълнувам и не виждам кой ще се вълнува от тези хора, пострадалите от изборите", допълни Диляна.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

33

Алоо

преди 6 месеца

На укритие 1500 лева всеки месец,на българите 350 еднократно.Е за каква родина и какво да браним при война ,това е терористична държава спрямо народа .

32

Анонимен

преди 6 месеца

Видяхте ли от ДБ двама отишли да се веселят след потопа в Карловско и се хилят на селфи, под което написали: "На кални бани сме" ??!! Такова примитивно племе няма другаде. Хората са загубили домовете си и покъщнината събирана цял живот, а Теодор Михайлов и Елисавета Белобрадова се подиграват с пострадалите.

31

Анонимен

преди 6 месеца

Всеки който бърза да отрече че не е заради сечта без да е извършена каквато и да е проверка е лъжец и престъпник който се опитва да прикрива престъпниците извършители и техните поръчители политици.