Снимка: Helpbook

Проблемът с паркирането в столицата набира все повече сили. В платформата на Helpbook.info постъпи сигнал за положението с трафика в квартал Княжево:

"Всеки ден в участъка между ул. "Омая" и ул. "Проф. Стойно Бачийски" има колона от неправилно паркирали автомобили, в сутрешните часове и следобедните, когато хората отиват и се връщат от работа, се образува неповторима тапа и задръстване с хиляди въпросителни къде да се завреш, за да се разминеш! Улицата е двупосочна, има знак паркирането е забранено, но той никога не се спазва! Минаването е пълен кошмар, а разминаването на моменти невъзможно, защото се образува колона от коли, която изчаква идващите в посока поделението да преминат. Прилагам снимки от тази сутрин в доказателство на моето твърдение, като апелирам за вземане на спешни радикални мерки относно този постоянен проблем! Като гражданин на София, който заплаща редовно своите данъци, винетни такси, всички зелени, сини зони и т.н., мисля, че имам право на отговор. Също така считам за нужно да отбележа, че като живуща в квартала бях принудена да закупя два гаража и не си позволявам да нарушавам правилата и Закона за движение по пътищата! Благодаря предварително за отделеното време, като се надявам скоро жалбата ми да бъде разгледана и да получа отговор на своя сигнал.

Получихме и няколко сигнала към БАБХ относно нарушения в търговски обекти. Наш потребител сигнализира за частен магазин, намиращ се на столичен пазар, в който се продават шоколадови изделия и бира с изтекъл срок и това не е от скоро. Отделно хигиената в павилиона е под всякаква критика. Молбата е за извършване на проверка във всички обекти на фирмата.

Молба за проверка се изисква и към известна търговска верига. Авторът на сигнала е закупил храни от топлата витрина, за които по-късно установява, че са напълно сурови и с потресаващо качество. Апелира за по-строг контрол, тъй като по този начин се застрашава здравето на семейството му и на всички останали потребители.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase