Снимка: БГНЕС
fallback

В България има жестоко неравенство в момента. По данни на БНБ 84% от спестяванията в банките принадлежат на 1% от населението. 60% от българите нямат никакви спестявания“. Това каза икономическият експерт Мика Зайкова пред bTV.

Oще по темата

В момент на повишаване на цените и висока инфлация – очаква се тази година да е 20%, хората без спестявания могат единствено да намалят харчовете, коментира икономическият експерт.

Според нея правителството на Кирил Петков е оставило хаос не само в енергетиката, но и във финансите. По думите ѝ правителството не може да помогне на най-бедните, защото приходите от данъци за последното тримесечие са три пъти по-ниски от тези за първото.

Зайкова обяви още, че издръжката на тричленно семейство с едно дете вече е над 2700 лв., а средната заплата у нас чисто е 1500 лв. Това означава, че при двама работещи родители със средна заплата доходите едва ще покриват режийните, храната и транспорта на домакинството.

При очаквания шок с тока, парното и газа през зимата, заплатите изобщо няма да стигат за издръжка. Хората, които са на минимална заплата, са реално изправени пред мизерия, предупреди икономическият експерт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Анонимен

преди 1 година

До 85Русия изнася по -малко ресурси , а печели доста повече от миналата година. Тях не ги мисли. Нашата дуржава( продажните политици) два пъти застават на страната на европейска Германия и съответно два пъти губим теритотии и плащаме репарации ( да не говорим за парите , който Германия ни дължи от храни, дрехи, обувки и всякакви текстилни изделия от времето на Хитлер).Това са само факти, вземи малко да прочетеш нещо преди да пишеш глупости.

71

Анонимен

преди 1 година

Трудно му е на *** да повярва, че за европейците е по-важна свободата и че са готови временно да жертват комфорта си... но да не клякат на диктатори като Путин, който до сега имаше доста мощно оръжие за манипулиране и изнудване на Европа. Рано или късно обаче на проблемите с ресурсите ще се намери решение, а раша ще продължи да мизерства както е било винаги до сега, въпросът е *** от коя страна на завесата ще застане този път...

70

Анонимен

преди 1 година

До Христо ХристовЗначи проблемът бил, че слугуваме на Брюксел и Вашингтон, хаха ми да слугуваме на раша тогава, както беше 45 години преди това - толкова хубаво беше, че всеки мечтаеше да мине границата, а там пък го застрелваха на място като животно защото дръзнал да си поиска свободата...Смях в залата, както казват, лесно се пище срещу ЕС и САЩ от тяхната територия, ама от все от хора, на които и ум не им минава да емигрират от другата страна...

fallback