Снимка: Bulgaria ON AIR

Швейцарският бизнесмен, който беше намерен мъртъв в дома си във вилното селище "Делта Хил", е бил убит. Това потвърди вътрешният министър Иван Демерджиев. Удо Ланге отдавна живеел и работил в България.

Швейцарският бизнесмен е открит в гаража на дома си от неговата съпруга. Първоначалната версия за самоубийство е отхвърлена. Вътрешният министър Иван Демерджиев потвърди, че става дума за убийство.

"Беше направен опит това убийство да бъде замаскирано. До късно през нощта са извършвани действия от полицаите. Работим по всички версии, защото този човек е преместен от мястото, на което е бил убит. Има данни, че са сменени дрехите, с които е бил, за да се прикрият следите от убийството. Тези действия са разкрити на много ранен етап и се работи по убийство", заяви Демерджиев.

След направена аутопсия е открита рана в долна част на шията, през която е засегнат белият дроб. Съдебният медик първоначално предполага, че е от огнестрелно оръжие. По-късно се оказва, че 68-годишният мъж е прободен с шило. Установено е още, че е бил силно притискан, тъй като има едно счупено и едно пукнато ребро. Предполага се, че извършителите са няколко.

Още по темата


Удо Ланге от години живеел в България с втората си съпруга Елизабет, която е българка. Семейството е държало фабрика за силиконови изделия в Перник, която по-късно продават и отварят верига от хлебопекарни. Свещеник Орлин Алексиев от кладнишкия манастир споделя, че познава семейство Ланге и е шокиран от случилото се. Споделя, че семейството никога не е отказвало помощ на храма.

"За мен е свестен човек. Даже по-скоро скромен ми се струваше. Не парадираше със състояние. Аз по-скоро помислих, да не би да не се е самоубил. Не ми приличаше на лош човек и така човек, който е преследван", каза игуменът на кладнишкия манастир Св. Николай Чудотворец.

Семейството е известно като най-големите дарители на читалището в село Кладница. Повечето обаче лично не го познават, не знаят с какво се е занимавал.

"Не, не съм чувал слухове, но като се видят къщите и колите, няма как да се придобия тези пари от 9 до 5 да работиш", смята жителят на Кладница Георги.

Домът на семейството е една от най-модерните къщи в комплекса, която е печелила и награди за екологична сграда.

Вижте повече в репортажа на Михаела Златкова по Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

46

пуйката

преди 1 месец

И откога група убийци сменят дрехите на убития,ако са били група?Има ли застраховка и с какви клаузи?Направо случай за Еркюл Поаро.

45

Shosho

преди 1 месец

Българки ходят да мият зaдници по Швейцария, после намерят някой дърт бизнесмен. Доведат го в България, а той си мисли, че това е Швейцария. Намерила е някой млад любовник и са му видели сметката.

44

Висини

преди 1 месец

Познавам семейство Ланге и от все сърце съжалявам за загубата им! Удо беше изключително симпатичен, естествен, дружелюбен и сърдечен човек, с маниери и манталитет, нямащи нищо общо с нашите парвенюта- псевдоиндустриалци с мутренските пари и червените куфарчета. Дойдоха с капитал и създадоха предприятието си буквално от гола поляна, то беше бонбонче и за мен още факта, че изневиделица го продадоха, е смущаващ. Както и фактът, че не се махнаха от България с парите, а създадоха друг бизнес