Снимка: БГНЕС
fallback

Над 54% от доходите на хората отиват за храна, заяви икономистът Мика Зайкова пред bTV.

Тя даде пример и с данните на НСИ с това, че литър кисело мляко струва 5 лв., защото се продава по 700 грама в опаковка, а краве масло 250 грама е средно 6,19 лв. или 24,76 лв. за килограм.

Oще по темата

"Тази година спрямо миналата един пазар ни е по-скъп с близо 17%, толкова средно е и инфлацията", каза тя.
Зайкова коментира и това защо страната ни е сред първенците в ЕС по висока инфлация.

"В България е по-висока инфлацията, защото в нея има и спекула, ние сме най-енергоемката и най-ресурсноемката държава в Европейския съюз. За единица БВП ние харчим 3,6 пъти повече енергия, която е много скъпа и 3,1 пъти повече суровини и материали. Техниката и технологията в България е на средата на 20 век. Ние разчитаме на Плана за възстановяване и европейските пари, за да можем да преоборудваме нашата икономика на по-високо ниво".

"Борех се като свиня с тиква, за да убедя всички участващи да оставят егото си вкъщи и да мислят само за България. Сега вървим вече към избори, не знам какво ще стане. Ако сега ние не направим нещо, фактически може да загубим голяма част от парите си от Плана за възстановяване и европейските програми, а може и да спрат инвестициите", добави икономистът. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

А ализатор

преди 1 година

Всякъде където е бил Съветски крак нещата не са розови У нас е по зле от Чехия ама те са до Германия и вижте колко от тях одобряват Руската Агресия и колко у нас .Такиви Мики и д-р.само насаждат колко е по зле в Европа ,Ама децата им са там и САщ не в Русия .Излиза Че им плащат от Посолство да саботират Европейския съюз Лошото е че има *** и им се връзват на Лъжите.Хора опомнете се .Вижте само Воината как цапа с прах пушак ,и консумира Кислорода от Майката Земя и това го дишат децата .

84

Комсимолка

преди 1 година

Човек изпитва погнуса от такива търтей ,,търтейка Да дават акъл защо у нас е скъпо ами много такива като Вас бивши и настоящи Пиявици на държавна работа има .От комунизма вече 30 год още си стоите и смучете а остави това и вредите ,Ставате проводници на Чужди Посолства и анти български интереси .Демагогия голяма на това ги учеха в Партиините Школи.

83

Патил

преди 1 година

Тази Мика има ли един ден в реалната икономика все на профсъюзни там организационни /на практика 0,/службички та тъй като като нея са страшно много и вредят на Бизнеса който работи и създава ,част от заплатата на Реално работещите отива за такива като нея , Ако трябва да се направи нещо то е Да Се Съкрати с Поне 50%държавната администрация / Полицията ни е повече от 2пъти от средно Европейската /да не се пипат учители и Здравеопазване/по кметствата колкото искаш политически Търтей.Тва Е!

fallback