На 11-годишния Денислав Георгиев му се налага да се бори за трети път с рак на кръвта. Предстои му втора трансплантация на стволови клетки, а остатъкът от сумата за лечението му в размер от 130 000 долара трябва да се събере до края на месеца. В противен случай няма да започне лечението.

Историята на Дени

На 13.09.2017 г., когато трябваше да тръгне първокласник, диагностицираха Дени с остра Т-клетъчна левкемия с миелоидни фактори. След едногодишно лечение в Детска Онкохематология Пловдив той победи рака и следваха две години на ремисия. През декември 2020 г. се появи рецидив на остра миелоидна левкемия и трябваше да бъде проведено лечение с химиотерапия и трансплантация на стволови клетки, за която лекарите ни упътиха в чужбина. Ние заминахме за Израел. Там след три курса химиотерапия и трансплантация на стволови клетки от 100% съвместим донор след година престой се върнахме в България с надежда, че всичко е наред. Но една година след трансплантацията Дени получи втори рецидив и се наложи спешно лечение отново в Израел с втора трансплантация на стволови клетки, за която лекарите дават големи надежди, тъй като ще бъде от нас родителите и ние се надяваме от цялата си душа да помогнем на детето си", разказва неговата майка.

В момента, след едномесечно лечение с биологична терапия, Дени е в ремисия и се очаква предстоящата трансплантация.  

"Събрали сме средствата за болничният престой за месец и предвидените лекарства, но ни остават тези за самата трансплантация, които по предварителна оферта, ако няма усложнения са 150 000 долара. От тях имаме събрани 20 000 долара. Възможно е самата трансплантация да е по-скъпа ,защото е хаплоидентична, все още чакаме информация за точната сума. Имаме само две седмици да ги заплатим и отправяме зов за помощ към хората с големи сърца, които са непрекъснато до нас и са спасители на детето ни! Товае шансът Дени да изживее детството си!"

Повече информация за развитието на кампанията и лечението на Дени можете да видите на следните линкове:

https://www.facebook.com/jeni.angelova.90

https://www.facebook.com/jjivotzadeni/

https://www.facebook.com/groups/138562283481615/?ref=share_group_link

Начините за подкрепа на Дени са:

Директно през платформата:

https://pavelandreev.bg/kampanii/129/podari-jivot-na-deni

Или през посочените по-долу варианти :

Дарителска сметка:

BG08UNCR70001524243279
Денислав Димитров Георгиев

Revolut: zheni3if0
0876373797

PayPal: sybirec123@abv.bg

DMS кампанията:

https://dmsbg.com/23855/deni-se-nuzhdae-ot-pomosht-sled-vtori-retsidiv-na-levkemia/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase