Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Прокуратурата повдигна ново обвинение на Георги Семерджиев за предишно провинение. В кръвта му на 10 юни са били намерени амфетамин и метаамфетамин, освен това той е ползвал фалшива швейцарска книжка, каза заместник-градският прокурор Христо Кръстев.

Oще по темата
Тогава Семерджиев е избягал, след като е тестван с дрегер, който е показал и наличие на алкохол.

"Той е привлечен за ПТП, което представлява особено тежък случай - настъпила е смъртта на 2 млади жени и са извършени множество нарушения на Закона за движение по пътищата, за това престъпление се предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години. Второто престъпление е употреба на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества - в кръвта на Семерджиев са установени амфетамин и метамфетамин, при предишен случай на 10 юни, заявиха от прокуратурата", заяви на брифинг Христо Кръстев.

По думите му това претъпление превижда лишаване от свобода от 1 до 3 години.

"Третото престъпление е използване на официален неистински документ - свидетелство за управление на МПС, издадено от компетентните власти на Швейцария, за което се предвижда до 8 години лишаване от свобода", допълни Христо Кръстев.

Според прокуратурата е налице реална опасност Георги Семерджиев да извърши друго престъпление.

На този етап не е проверявано дали колата е крадена.

Прокуратурата предполага, че и при тежкия инцидент преди дни той също е бил под влияние на упойващи вещества.

Георги Семерджиев бе задържан за тежката катастрофа на 5 юли в София.

Софийският градски съд ще решава днес да остави ли за постоянно в ареста 35-годишния мъж, причинил във вторник вечерта смъртта на две млади момичета в центъра на столицата.

Той беше вече обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

230

Анонимен

преди 1 година

Какво значение имам какви са кръвните му показания след като блестящата ни полиция го хвана чак на следващият ден ? Най малко може да каже че ги е взел след това , може да каже че въобще не е бил в колата

229

Сандо

преди 1 година

един шакф с вибратори и наркотици - тоя как се е плющял, само той си знае, всички дупки запълнени и вибриращи ...ахахаха

228

Ангелина

преди 1 година

До Киро Х под номер 243- Не ,той вече е прекалено "употребен" ,за да продължи да бъде "използван" ,с каквото и да било предназначение...Неговият "бизнес" приключи на това ниво!

fallback