Снимка: БНТ

Засилени проверки за шофиране с превишена скорост, употреба на алкохол и наркотици се провеждат и по Черноморието. Акциите в цялата страна са по разпореждане на Главна дирекция "Национална полиция" и министъра на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков.

През почти 24-часовото дежурство екипите на "Пътна полиция" по Черноморието засичат десетки проверки. Автомобилите се избираха на случаен принцип, а водачите се тестваха за алкохол и наркотици по преценка на полицаите.

"На пръв поглед разширени зеници, безпокойство, треперене. Грубо и арогантно държание в много случаи или пък притъпено такова, безчувствено", заяви пред БНТ Петко Михов, "Пътна полиция"-Бургас.

От началото на акцията в Бургас са заловени двама водачи да шофират в неадекватно състояние. Единият е бил с 2,59 промила алкохол в кръвта, а при другия са установени наличието на алкохол, кокаин и канабис. При проверките са констатирани и други нарушения.

"При проверката установихме, че водачът управлява МПС, като не носи свидетелство за управление, контролен талон, както и свидетелство за регистрация на автомобил част втора. Същият превозва пътник без колан, отказва да му бъде съставен фиш, иска да му бъде съставен акт", допълни Петко Михов.

Повечето от проверяваните водачи оказваха пълно съдействие на пътните полицаи.

"Това, което се случва последно време по пътищата, е безпрецедентно може би и аз съм твърдо "за" такива мерки, защото колкото повече такива мерки има, толкова по-малко нарушители би следвало да има", коментира Атанас Енчев.

От началото на специализираната операция във Варна има установени 3 случая на шофиране след употреба на наркотични вещества, а един от водачите е отказал да бъде тестван.

Водачът с положителна проба за канабис беше задържан и му беше назначена кръвна проба.
 

Коментари Напиши коментар

21

Алекс

преди 2 месеца

Крайно време е Пътна полиция да започне да работи на постоянен принцип,а не само по време на акции.

20

Въпрос

преди 2 месеца

А гурвата-наркоманка Симона и Семерджията ще ме проверяват ли?

19

Анонимен

преди 2 месеца

Че тия до скоро ги пускаха, тепърва щели да ги хващат.