Снимка: БГНЕС

Все по-смущаващи подробности стават известни около случая с тежката катастрофа, която отне живота на две момичета на централно столично кръстовище. Причинителят Георги Семерджиев е шофирал 17 години без книжка, залавян е над 50 пъти заради нарушения и най-скандалното - полицайка му е помагала да се укрие след жестоката касапница.

Вчера прокуратурата повдигна обвинения на Георги Семерджиев и почти на всеки час наяве излизаха нови разкрития и подробности. Бе потвърдено, че полицайката Симона Радева е помогнала на Георги Семерджиев да се укрие.  Вчера Националното следствие я разпита, съучастничката на Семерджиев е била доведена принудително там.

Симона Радева е от столичното Първо районно управление, предполага се, че е била заедно с Георги Семерджиев по време на катастрофата, и му е осигурявала "полицейски чадър". Тя е пътувала и друг път с него, и е помагала да не се стига до проверки от полицейски патрули.

Още по темата

По време на разпита ѝ Радева е разказала, че след катастрофата полицаи от 4-то Районно управление са отишли до автомивката на Семерджиев, откъдето са взели стълба и са я занесли до апартамента в "Лозенец", където е живеел.
С помощта на тази стълба Семерджиев се е прибрал през прозореца, тъй като нямал ключове. Те били изпаднали при катастрофата и са намерени от разследващите по време на огледа.

Според източници на БНТ тя е имала връзка със Семерджиев и го е допускала до секретна информация от службата си. Когато не е била на работа, е оставяла радиостанцията си и така той е можел да подслушва разговорите на полицейските служители.

"Да, тя е служителка в едно от районните управления в столицата. Оказа се, че тя е имала отношения със Семерджиев - какви са точно, предстои да се уточни в хода на разследването - ние ще установим какви са нейните връзки в тази посока, защото Вие знаете добре, че там са открити такива предмети, които са атрибут на полицаите - синя лампа, палка. Едва ли има основание в колата на този човек да има такива предмети, които са ползват единствено и само от полицаите", коментира вътрешният министър Бойко Рашков на брифинг.

Вчера сутрин криминално проявеният все още не беше тестван за алкохол и наркотици - чакаше се разрешение от съда. Стана ясно, че бившият футболист е продавал наркотици в Студентски град. Вчера в Столичния общински съвет директорът на столичната "Пътна полиция" каза, че Георги Семерджиев е хващан шест пъти без книжка, има отнети 80 точки и е системен наркоман.

"Ние бяхме извикани за съдействие - наш автопатрул и той констатира, че водачът е употребил упойващи вещества. Спряхме го, съставили сме необходимите документи и сме си свършили работа по линия на пътна полиция. Нямам информация след този момент. С течение на годините същият водач многократно е спиран и е проверяван, санкциониран за това, че управлява без свидетелство за управление".

На мястото на катастрофата снощи за втора поредна вечер имаше граждански протест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase