Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Километрични опашки на границата с Гърция. Отново за южната ни съседка се отправиха освен български и много румънски туристи. По обяд чакането вече отнемаше около 3 часа. В същото време по Северното ни Черноморие отчитат по-слаб сезон, като отдават това на рекордната инфлация.

Колоната от автомобили на "Кулата" започна да се образува още преди 6 сутринта. Основно хората пътуват за Северна Гърция, въпреки по-високите цени тази година. Опашката не ги изненадва и с нетърпение очакват да стигнат гръцките плажове.

"Очаквахме да има опашка, но не толкова голяма. Всяка година е така. Свикнали сме. С нетърпение чакаме да минем границата, за да слезем долу на морето", споделят пътуващите.

По обяд чакането вече отнемаше около 3 часа, а опашката достигна до разклона за село Марикостиново. Всички гишета на границата работят на пълни обороти, а единствената причина за дългото чакане е големият брой автомобили. Споделят, че за поредна година организацията не е добра.

В същото време в разгара на летния сезон по Северното ни Черноморие броят на туристите е далеч от очакванията. От бранша дори отчитат спад от 20% спрямо миналата година, която беше белязана от пандемията. И тук основно туристите са българи и румънци.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

186

Анонимен

преди 1 година

Единственото хубаво нещо на ЕС ,е че вече Северна Гърция пак си е наша :). Има си цели курорти където си пише всичко на български и местните гърци говорят български. Само на Катерини не ми хареса - като на Слънчев бряг е , но е пълно със сърби- още по- зле!

185

Гост

преди 1 година

имам познати които имат два малки хотела на нашето море но не стъпват там ходят само в Гърция

184

Четете

преди 1 година

Потърсете статиите: "Нови безумни цени за летовниците по морето, яко дерат кожи".Бунгало за 6 човека, от 330 до 490лв на вечер! В Гърция, познати в момента са 5 човека в къща за 90 евро на вечер.

fallback