Снимка: БГНЕС
fallback

Лидерът Мустафа Карадайъ, депутати от ДПС и кметът на Кърджали Хасан Азис отидоха при събралите се около Паметника на Цар Освободител представители на местната власт, дошли да протестират по време на дебата по вота.

Oще по темата

Пред Народното събрание е периметърът, отреден за противниците на властта. Първи места там под жежкото слънце заеха представителите на общинските структури на ДПС. Хората са от сдружението "Толерантност", сред тях и кметът на Белица, а лидерът на ДПС потвърди, че паритята участва в организацията те да дойдат в столицата днес, пишат от 24 часа.

Той чул от тях ценни предложения и щял да ги внесе в парламента, обясни Карадайъ.

 "Днес е празник на толерантността и демокрацията", вметна саркастично той пред репортери, коментирайки дебата в пленарната зала.

Еклектично близо до хората на ДПС се бяха подредили здрави момчета с татуировки, които скандираха възгласи за "българщина". Част от тях освиркаха Карадайъ, докато минаваше покрай тях. Това са представители на ВМРО и огранизация "Хан Кубрат", които са сред 11-те партии, граждански сдружения и физически лица, подали уведомление за протестите по-късно.

За поддръжниците на кабинета е отредено мястото откъм северния вход на парламента.

Да бъдат толерантни, всеки има право на протест - това обясни, че ще призове симпатизантите на ДПС зам.-председателят на партията Йордан Цонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Жоро

преди 1 година

ПОМАЦИЕ. ДА. ХОДЯТ. В. РИБНОВО!

55

Анонимен

преди 1 година

ПП провокира етническа нетърпимост. Киро просто постави в риск етническия модел у нас. Как може, такъв човек да бъде премиер?

54

Платено пътуване

преди 1 година

Депесе да не останат по - назад, да не излязат недолюбени похарчили парите на шИ.шко да докарат аграри по пот.ници.

fallback