Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Готвени законови промени целят да прекъснат агресията над медици, каза д-р Александър Симидчиев от „Демократична България“ по повод случая в Самоков.

Oще по темата
„Промените са свързани с правата и въвеждането на задължения на пациентите. Например едно от задълженията ще бъде да съобщават данни за своето състояние, които да са истина. Ще има и забрана за влизане на въоръжени лица в медицинските пунктове“, каза още Симидчиев пред bTV.

Той допълни, че готвените промени вече са одобрени от коалицията, като предстоят разговори и с опозиционните партии в Народното събрание.

„Десетилетия наред здравеопазването не е било ключова тема и сега берем плодовете на безхаберието. Доверие се гради стъпка по стъпка“, каза още депутатът.

Относно огромните задължения на болниците Симидчиев каза, че влизането на прокурист е добро решение, защото не всеки директор на болница е добър икономист.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Анонимен

преди 1 година

Докато има много богати с недоказани или укрити доходи и много бедни хора, които се борят само да оцелеят в България ще има злоба, омраза и агресия. Положението в болниците от 20г. е отчайващо и е печално, че в такава среда се лекуват хора. С уважение и признателност си спомням добрите лекари, добрите сестри, добрите санитарки,много от тях днес не са сред живите, други избягаха в чужбина.

60

Анонимен

преди 1 година

А законови промени за източени от касата държавни пари кога?

59

До Лекар

преди 1 година

Ей, тарикат, с това примитивно ниво на мислене, е от ясно по- ясно какъв некадърник си. Такива като теб само заемат местата на кадърни лекари и копаят дъното на здравеопазването.

fallback