Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Пет милиона лева са предвидени за годината в бюджета, които ще са за обезщетения на земеделските производители заради унищожена реколта от градушки. Tова обяви в Народното събрание министърът на земеделието Иван Иванов, цитиран от БНР.

Oще по темата
Поне 11 хиляди декара са унищожени от природното бедствие в община Садово на 31 май, като причината за неизстрелване на ракети е преминаващ  пътнически самолет.

Министър Иванов призова да се подадат заявления за обезщетение в служба "Земеделие".

Тази година държавата ще обезщетява и под 100 процента за пропаднали площи.

"Към днешна дата предстои да се изхарчат 13,5 милиона лева за покриване на територията на страната за борба с градушките. Призовавам земеделските стопани да застраховат своята продукция, защото държавата всяка година покрива 65% от сумите, които те плащат за застраховки в различни вариации", каза министърът.

"За мен е изненада как кметът на Садово настоява и отблъсква тези хора да отидат да си позоват заявленията, за да бъдат обезщетени. Защо, защо го прави? Ако не е разбрал, да му кажа, че изборите са догодина", каза още Иван Иванов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 1 година

И откъде накъде ще има обезщетения?! Има ЗАСТРАХОВКИ!!!

7

Щирлиц

преди 1 година

За нарисувани самолетчета може да харчите милиарди,а за родното земеделие 13,5 милиона?!"След няколко години няма да познаете България",ние отдавна не можем да я познаем,още малко и ще станат 15 години.Долуууууууууууууууууу!

6

шуменец

преди 1 година

шошко, шошко, ег-ати и земеделието, щом ти си му министър - турете му кръст! с дъбов разсипахте всичко читаво в околията !

fallback