Снимка: БГНЕС
fallback

Всички бежанци днес ще бъдат изведени с автобуси към хотели и почивни бази във вътрешността на страната след като центърът в Елхово затваря врати.

6 автобуса ще извозят 220 бягащи от войната към към хотели в курортите в Пампорово, Боровец и Старозагорските минерални бани, предаде бТВ.

Директорът на Агенцията за бежанците Мариана Тошева уточни, че буферният център в Елхово е бил временен. Локацията се определя според профила на хората, за да се избегне струпването от вчера, каза тя.

Засега палатковият лагер в Сарафово остава, но в него не са настанени бежанци. Намерено е място за 60 души в държавна база в Приморско.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

Анонимен

преди 1 година

Разбира се тук е рай за украинците! Така трябва, завистливците сами си правят техния вътрешен ад!

81

Хемус

преди 1 година

Малко информация за закъсалите!Украинките на Дружба сами си го търсят!Влизат по-хотелите и търсят някой да ги черпи!Ако знаете къде е 'Флагман' тръбата с топлата вода,там е като каталог може да си намерите 'дама' за вечерта,обаче не се знае предните дни колко са яминали!Имаше строителни работници април-май от малцинствата,намазаха добре филиите юнаците!Единия почерпи една без да я е пипал,онази като кърлеж,сега го бъзикаме,че го търси за издръжката

80

Правда

преди 1 година

Добре че закриха този лагер за украинците, макар и късно след като противозаконно изпратиха там от първия ден без храна и вода майки с деца и болни възрастни след дългия път и на сутринта не дадоха храна подходяща за деца, и на студ в лагер който е за нелегални бежанци като ислямисти от Сирия,Пакистан, Афганистан,Турция сред които може и да има терористи опасни за живота на християни, не само за оцеляването им . Но къде ще ги заведат и ще продължат ли да ги измъчват с непоходяща храна без вода

fallback