fallback

Продължава издирването на изчезналия търговец на криптовалута Александър Алтънбашев. IT специалистът е в неизвестност от понеделник. По последна информация телефонът на Алтънбашев е бил засечен вчера, във вторник, в района на Бистрица. 

За последно мъжът е видян от сестра му, която го е оставила в района на Бизнес парка в столичния квартал "Младост". Именно тя подава сигнала за изчезването на Александър, след като е видяла непознат мъж да излиза от жилището му и се усъмнила, че нещо не е наред.
 
Полицията работи по версията укриване, както и отвличане. По информация на Bulgaria ON AIR жилището му е било претърсено, а човекът, който е бил в жилището, се опитал да открадне флашпаметите с портфейлите криптовалута, които Алтънбашев притежавал.
 
32-годишният IT специалист се занимава с криптовалути от 2011 г., а от 2018 г. това е едно от основните му занимания. В началото придобива, а по-късно започва и да търгува с криптовалути.
 
Според специалисти пазарът в България е огромен заради огромните суми, които се въртят. 
 
"Мащабите са значителни, тъй като в България има много IT специалисти и средата е доста подходяща за развитието на такива компании. Дали е опасно? Не повече от всеки друг IT-свързан сектор, независимо че става въпрос за доста пари, които са в тези разработки", смята финансовият анализатор Михаил Кръстев.
 
По думите му България няма борси за криптовалути и наличните компании, които оперират и обменят криптовалутите на хората, по-скоро могат да се оприличат като change-бюра, отколкото на борси. 
 
Кръстев обясни, че най-популярните криптовалути са биткойн и етериум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 1 година

Що за въпрос,със сигурност в чекмеджето при алтъните на БОЙКО ТИКВОВ КРАТУНОВ.Колкото и да ни чете конско,както при Орешарски така и сега иска да се завърне на бял кон.Но този път сметките ще са му криви заради пиарката му,която го подведе.Джипа служебен на мъжа и пък се ползва от нея като личнен ,свдетели колкото щеш само лъжи в техните усти.

37

До 36

преди 1 година

Абе не знам кое се е сринало. Ама е малко смешно какво било очаквано. Към днешен момент с криптовалута можеш да си купиш всичко. От хляб до апартамент и кола. Нека се е сринало за тия, дето купиха Биткойн за 500$ и сега продадоха за 30000...

36

Анонимен

преди 1 година

Kрипто-глупостите доста се сринаха в последно време (очаквано и логично).

fallback