Продължава издирването на изчезналия търговец на криптовалута Александър Алтънбашев. IT специалистът е в неизвестност от понеделник. По последна информация телефонът на Алтънбашев е бил засечен вчера, във вторник, в района на Бистрица. 

За последно мъжът е видян от сестра му, която го е оставила в района на Бизнес парка в столичния квартал "Младост". Именно тя подава сигнала за изчезването на Александър, след като е видяла непознат мъж да излиза от жилището му и се усъмнила, че нещо не е наред.
 
Полицията работи по версията укриване, както и отвличане. По информация на Bulgaria ON AIR жилището му е било претърсено, а човекът, който е бил в жилището, се опитал да открадне флашпаметите с портфейлите криптовалута, които Алтънбашев притежавал.
 
32-годишният IT специалист се занимава с криптовалути от 2011 г., а от 2018 г. това е едно от основните му занимания. В началото придобива, а по-късно започва и да търгува с криптовалути.
 
Според специалисти пазарът в България е огромен заради огромните суми, които се въртят. 
 
"Мащабите са значителни, тъй като в България има много IT специалисти и средата е доста подходяща за развитието на такива компании. Дали е опасно? Не повече от всеки друг IT-свързан сектор, независимо че става въпрос за доста пари, които са в тези разработки", смята финансовият анализатор Михаил Кръстев.
 
По думите му България няма борси за криптовалути и наличните компании, които оперират и обменят криптовалутите на хората, по-скоро могат да се оприличат като change-бюра, отколкото на борси. 
 
Кръстев обясни, че най-популярните криптовалути са биткойн и етериум.

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 1 месец

Що за въпрос,със сигурност в чекмеджето при алтъните на БОЙКО ТИКВОВ КРАТУНОВ.Колкото и да ни чете конско,както при Орешарски така и сега иска да се завърне на бял кон.Но този път сметките ще са му криви заради пиарката му,която го подведе.Джипа служебен на мъжа и пък се ползва от нея като личнен ,свдетели колкото щеш само лъжи в техните усти.

38

Да ви е обецаНАухото

преди 1 месец

Ако имате тежък спор с някого във връзка с неуредени отношения от всякакъв тип, ако някой ви дължи доста пари, но се назлъндисва да ги върне или притежавате апетитни имоти, или имате доста пари, не си уреждайте срещи сред природата и не ходете по чужди вили, освен ако не ви придружават много близки хора със солидна мускулатура или такива, на които щедро плащате за охрана и сте ги наели чрез договор със сериозна охранителна фирма. Дори и тогава близките ви да знаят къде и с кого ще се срещате!

37

До 36

преди 1 месец

Абе не знам кое се е сринало. Ама е малко смешно какво било очаквано. Към днешен момент с криптовалута можеш да си купиш всичко. От хляб до апартамент и кола. Нека се е сринало за тия, дето купиха Биткойн за 500$ и сега продадоха за 30000...